Plimbarea bebelusului - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Plimbarea bebelusului

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Cu bebelusul la plimbare

Cu bebelusul la aer curat
Plimbarea bebelusului
Se stie cat de sanatoasa si benefica poate fi pentru nou-nascuti o plimbare in aer liber; dar cand este cel mai bine sa facem asta si cum trebuie imbracat sugarul?

Daca nou-nascutul este scos pe balcon sau in gradina ori este dus la plimbare atunci cand vremea este rece, mamica trebuie sa aiba grija sa nu ii fie deloc racoare, sa ii puna o jachetita de lana si caciulita. Atentie : multi sugari nu suporta lana pe piele, asa ca mamica trebuie sa fie atenta ca la gat, la mansete sau la nivelul snurului de la caciulita lana sa nu vina in contact direct cu pielea. Dupa ce a fost imbracat potrivit cu vremea de afara, sugarul va fi apoi invelit cu o paturica de lana.

In zilele calde, vara in special, capul bebelusului trebuie protejat de razele soarelui sau de vant cu o bonetica, palariuta sau sapca de culoare deschisa.

Pentru o dezvoltare normala a copilului de orice varsta aerul si soarele au o importanta deosebita. Sunt familii care in cursul iernii nu-si duc deloc copilul afara, saptamani si chiar luni de zile, de frica sa nu " raceasca ". Gresit! Un copil tinut la aer curat este rezistent la infectii, creste bine, se imbolnaveste mai greu si se vindeca mai usor. Sugarul care este scos la aer curat frecvent, doarme mult si linistit, mananca mai bine si este vioi.

In principiu, in timpul verii nou-nascutul la termen poate fi scos afara dupa primele doua saptamani de viata, iar in cursul iernii la 4 ( 6) saptamani. Prematurii vor fi scosi afara vara dupa ce au implinit 4 saptamani si au greutatea peste 2500 g, iar in timpul iernii la 8-10 saptamani.

Orarul scoaterii la aer a sugarului este in functie de anotimp, de altitudine, de clima si de timpul liber al parintilor....mai mult[1]

Reguli de plimbare

Plimbarea bebelusului iarna
Iata cateva regului de care trebuie sa tii cont:
  • Scoaterea afara se va face progresiv, cu prudenta. Daca plange, daca devine palid sau se invineteste, atunci plimbarea va lua sfarsit.
  • Din octombrie pana in aprilie expunerea la aer se va face treptat.
  • Din lunile mai-iunie pana in septembrie, daca este cald si frumos, progresele pot fi mult mai rapide.
  • Daca afara este foarte cald sugarul va fi scos numai pe racoare, de preferat dimineata intre orele 7 si 10, iar seara intre orele 17 si 20.
  • Iarna, chiar daca este frig dar sugarul este sanatos si obisnuit cu frigul, poate fi scos afara, mai ales daca a nins recent sau este un ger uscat, fara vant si fara ceata.
  • La schimbarea vremii, la vant puternic, sugarul nu va fi scos din casa. ...mai mult[1]

Pregatirea pentru plimbare

Locurile de plimbare pentru copii trebuie alese astfel incat sa asigure un aer cat mai curat. Pentru ca bebelusii se deshidrateaza mai usor decat adultii este foarte important ca parintii sa aiba la ei o sticluta cu apa, dar si o alta cu ceai, suc de fucte sau cu lapte.

Masuri de prevedere la plimbarea bebelusului

Caruciorul trebuie sa aiba acoperis care sa protejeze copilul de ploaie, zapada si vant. De asemenea, soarele si vantul, indiferent de anotimp, pot pune in pericol pielea micutului. Inainte de iesirea din casa pe obraji, manute si celelalte parti expuse trebuie sa aplicati crema de protectie solara speciala pentru pielea sensibila a bebelusilor. Atat aerul curat cat si soarele, care fixeaza vitamina D in oase sunt sanatate curata pentru copii.

Locul de plimbare trebuie ales cu grija

Plimbarea copilului pe langa marile artere principale sau in zonele aglomerate ar putea sa-l agite, iar noxele ar afecta organismul micutului. O plimbare intr-un parc cu multa verdeata si copaci asigura aerul, relaxarea necesara, rezolvand uneori chiar problemele legate de somn. ...mai mult[2]

Obiecte necesare pentru plimbare

Bebelusii, pe cat de mici sunt, pe atat de multe lucruri au nevoie, iar atunci cand plecati de acasa pe o perioada de timp nedeterminata trebuie sa ai grija sa pui in bagaj toate obiectele necesare pentru confortul micutului.

[[Image:Scutece.jpg|thumb|Scutece]] Scutece

Desigur, nu poti pleca nicaieri fara scutece. In functie de perioada in care veti fi plecati, pune in geanta destinata doar lucrurilor bebelusului mai multe scutece.

[[Image:Servetele umede bebelusi.jpg|thumb|Servetele umede pentru bebelusi]] Servetele umede

Inevitabil vei avea nevoie de servetele umede pentru ca uneori se intampla sa nu poti ajunge la baie sau dus, unde sa il speli pe bebelus. Asadar, un pachet cu servetele umede special concepute pentru igiena copilului este un lucru absolut necesar.

[[Image:Hainute bebe.jpg|thumb|Hainute de schimb]] Hainute curate

Un tricou, o bluzita si o pereche de pantaloni sunt trei obiecte vestimentare care trebuie sa fie mereu in geanta pentru copil. Bebelusii au obiceiul de a se murdari din diverse motive, asa ca trebuie sa fii mereu pregatita.

[[Image:Paturica bebe.jpg|thumb|Paturica bebelusi]] Patura mica

Ca si in cazul servetelelor umede, nu vei avea mereu la indemana un spatiu potrivit pentru a-l schimba pe micut. In aceste cazuri, o paturica poate salva situatia. ...mai multparinti.acasa.ro


Alte obiecte care trebuie sa fie prezente in geanta

[[Image:Geanta bebe Lamonza.jpg|thumb|Geanta bebelusi]] [[Image:Biberon si suzeta.jpg|thumb|Biberoane si suzeta]] [[Image:Jucarii-bebe.jpg|thumb|Jucariile preferate]] [[Image:Gel antibacterian.jpg|thumb|Gel antibacterian|100x200px]]

De ce altceva mai ai nevoie:

  • Biberoane cu lapte si suzete
  • Lapte praf (daca este cazul)
  • Jucariile preferate ale micutului
  • O sticla cu apa
  • Gel antibacterian. ...mai mult

Supravegherea bebelusului la plimbare

Ajuta-l pe bebe sa suporte mai usor caldura de afara prin cateva trucuri simple. Temperatura ideala in camera bebelusului este de 16 si 20 de grade celsius.

Vara va fi insa mult mai cald decat atat si bebelusul tau s-ar putea simti sufocat de la caldura.

Nu folosi mai multa lenjerie de pat decat este nevoie.

Expertii recomanda ca pentru un bebelus care poarta scutec, vesta de corp si pijama, sa se pastreze doar un singur cearceaf pentru pat daca temperatura din camera este peste 24 de grade celsius. Incearca sa folosesti cearceafuri din bumbac pentru a absorbi transpiratia.

Daca este totusi foarte cald afara, bebelusul poate dormi doar in vestuta sau chiar numai in scutec.

Patutul este bine sa fie descoperit si sa permita o aerisire buna. Poti deschide ferestrele in cateva camere (nu si cea in care doarme copilul) pentru a aerisi casa.

Ventilatoarele sunt si ele folositoare (si mai sanatoase pentru bebelusi decat aparatele de aer conditionat) dar nu le indrepta direct spre el. Lasa-l sa mearga un timp in camera copilului inainte sa il culci acolo.

Poti sa atarni prosoape uzi pe scaune sau in dreptul ferestrelor pentru a racori incaperea (apa care se va evapora din ele va racori aerul).

In timpul zilei tine jaluzelele trase pentru a evita ca razele soarelui sa incalzeasca prea tare camera.

Nu uita sa fii cu ochii pe el daca adoarme in caruciorul acoperit. Acestea se pot incalzi destul de tare si bebelusul tau poate ramane fara aer.

Nu-l lasa niciodata pe bebelus adormit in scaunul din masina, pentru ca masinile se incalzesc foarte tare, chiar si cu geamul deschis. ... mai mult[3]

--By Dorothyna @ 30 martie 2010 15:12

Unelte personale