Otita - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Otita

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Petruta [1 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Ce este otita?

  • Infectia la ureche este de asemenea cunoscut sub numele de otită medie acută (= ureche otite, mass-media = mijloc). Otita medie este o infecţie a secţiunea de mijloc a urechii.
  • Infecţiile urechilor se dezvolta adesea dupa o infectie virala, cum ar fi o răceală sau gripă. Aceste infectii pot provoca umflarea şi acumularea de fluid în spaţiul din spatele timpanului (urechii medii). Acest lichid consituie o (numită efuziunea) capcana de bacterii şi viruşi şi pot creşte presiunea asupra timpanului . Presiunea crescută face ca timpanul sa se umfle, care să conducă la simptomele tipice infecţiei de ureche.

Simptome otită

Simptomele infectiei urechii la adolescenţi şi copii mai mari includ durere in ureche sau durere si pierderea auzului temporar. Aceste simptome de obicei pot să apară brusc.

La sugari şi copiii mici, simptomele de o infectie a urechii pot include:

Otita medie acută la copii

Otita medie este o inflamatie acuta a urechii medii, care asociate cu efuziune şi o acumulare de lichid în urechea medie. De obicei, apar interferenţe de aerare ale urechii medii și este cauzată de o funcţie deranjată a trompei lui Eustachius.

Etiologia

În majoritatea cazurilor, Otita medie acută cauzată de un virus, dar este dificil să se facă distincţia între etiologia virală sau bacteriană pe baza prezentării clinice şi de examinare cu ajutorul otoskop . Otita medie acută este de obicei exacerbată de infecţii respiratorii superioare cauzate de viruşi care provoacă edem în trompa lui Eustachius. Aceasta a dus la o acumulare de lichid şi mucoase care apoi este infectat cu bacterii.

  • Agenţii patogeni care duc la infectarea copiilor sunt Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae , Moraxella catarrhalis. Bacteriile sunt implicaţi în diferite infecţii cronice cu otită medie acută , wher e P. aeruginosa, specii de Proteus, Staphylococcus aureus, şi anaero combinate BIC .

Tratamentul

  • Amoxicilină orală 40 mg / kg / zi, de trei ori pe zi, timp de 10 zile
  • A doua opţiune poate fi administrată o combinaţie de eritromicina 50 mg / kg / zi, cu sulfonamide 100 mg / kg / zi sau sulfiksoksazol 150 mg / kg / zi de patru ori pe zi.
  • terapia de susţinere: analgezice, antipiretice, decongestants.

Pacienţii cu dureri de urechi severe efectuate miringotommai mult[2]

Protejarea timpanelor copiilor

Dupa un studiu efectuat pe aproape 2000 de liceeni dintr-o regiune din Franta, 11 % dintre tinerii intre 16 si 18 ani prezentau un deficit al functiei auditive. Ministerul Sanatatii din Franta sustine ca intre 30.000 si 50.000 de copii si adolescenti sufera alterari grave ale sistemului auditiv. Cele mai importante acuze se aduc urmatorilor factori:- concertele prea zgomotoase- frecventarea intensiva a discotecilor- utilizarea prelungita a castilor.
Concertele rock sau de muzica metal sunt cele mai nocive datorita importantei frecventelor ascutite pentru ureche (2/3 dintre subiectii ce au asistat la 2 concerte pe luna prezentau scaderi ale acuitatii auditive). Pierderile auditive sunt mai putin importante in cazul frecventarii discotecilor sau ascultarea prelungita a sunetelor grave. Castile sunt periculoase din momentul in care depasim o ora de ascultare pe zi.Au fost adoptate legi pentru a impune un prag al productiei decibelilor, dar ar trebui normalizata si puterea ascultatorilor.
Masurile de prevenire exista:- izolarea regulata de sursa sonora- purtarea dopurilor pentru urechi, care din pacate filtreaza si calitatea sunetului.
Ideal este sa ii facem pe copii sa inteleaga cat mai devreme ca urechea este foarte pretioasa si fragila.

Sursa:http://www.suntmamica.ro/Protejarea-timpanelor-copiilor.html
Unelte personale