Sistemul nervos - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Sistemul nervos

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Sistemul nervos al bebelusilor

 • Sistemul nervos al copilului nou-nascut este destul de imatur.
 • Cea mai mare parte a zilei petrece dormind, şi numai el se trezeşte din cauza foamei a unor alte sentiment de disconfort, cum ar fi rece, scutece ude, dureri de stomac, etc expresia feţei unui copil sanatos este calma, mimica lui este vie, strigătul său este tare şi emoţional. Gustul bebelușilor este dezvoltat din primele zile ale vieţii sale, dar mirosul, vederea şi auzula nu sunt dezvoltate complet încă.
 • Micuţul tău nu poate fixa ochii pe ceva în primele zile după sosirea lui; mişcările ochii lui "nu sunt coordonate (este aşa - numita strabism fiziologic - ochi). Nu există nici lacrimi în timpul primei saptamani de viata ale copilului lui. Senzaţia de durere în primele săptămâni este oarecum redusa, dar temperatura şi sentimentele tactile sunt bine dezvoltate.
 • Funcțiile cerebrale la nou-nascuti nu sunt dezvoltate complet. Suma celulele nervoase nu creşte după sosirea sa (cu excepţia celule cerebel), dar diferenţiere semnificativă a structurii cerebelului are loc: celule ajunge împărţit în straturi; diferite tipuri de conexiuni între ele dezvolta. Aceste celule devin diferite, de asemenea. Schimbări mari în circulaţia sanguină a creierului încep să apară. De moment de emisfere copilului său de naştere lui cerebral au aproape toate convolutions principale, dar acestea nu sunt exprimate încă viu. Măduva spinării este mai dezvoltată decât emisferele cerebrale.
 • Din cauza dezvoltării incomplete a sistemului nervos nou-născuţii au reflexe, pe care orice persoană adultă poate avea doar atunci când starea lui este patologic rău.
 • În perioada de nou-nascut sunt reflexe, cauzate de iritarea cavitatii bucale: căutarea şi supt , care sunt însoţite de cotitură a capului bebelusului.mai mult[1]

Săptămâna 18 de sarcina: Sistemul nervos al fătului

 • În această săptămână copilul tau este de aproximativ de cinci centimetri şi jumătate lungime, coroana la târtiţă, şi cântăreşte aproximativ cinci grame.
 • Dezvoltărea fătului a ajuns la stadiul de a incepe sa se simta miscari în următoarele câteva săptămâni - si astfel gata!
 • Ceva ce nu va vedea pe ultrasunete, dar veţi şti este în stare de funcţionare, este sistemul nervos al copilului, care se maturizează rapid în acest moment.
 • Nervii, acum acoperit cu o substanta numita mielina (care dă mesaje de la o celulă nervoasă la celule nervoase), se formeaza conexiuni mai complexe. Şi cele din creier sunt specializate în continuare cele care servesc simturile tactil, gustul, mirosul, vederea, şi auz.
 • Vorbind despre auz, bebelusul tau este tot mai acută, făcând-o pe cea mai putin constienta de sunete care vin din interiorul corpului (ceea ce înseamnă că ar putea asculta fiecare sughiţ - o abilitate care copilul are de acum).mai multe detalii[2]

Măduva spinării

 • Măduva spinării ruleaza de la baza craniului în jos a coloanei vertebrale la "os coada." Neuronii se găsesc într-un spaţiu în formă de H în vertebre spinării. Există căi motorii coboară de la creier şi căile senzoriale merge până la creier. Căile senzoriale sunt în părţile din spate ( rădăcini dorsale ) de "H", în timp ce neuronii motorii sunt în părţile deinainte ( rădăcinile ventrale ) din "H." Interneuronilor conecta adesea aceste căi senzoriale şi motorii.
 • În afară de trimiterea de mesaje în sus şi în jos şi de la creier, măduva spinării are o alta functie foarte importanta: Reflexe .
 • De fapt, la animalele foarte simple, este principala funcţie a măduvei. Practic, un reflex este legătura de la neuronii senzoriali, prin intermediul interneuronilor, la neuronii motori. De exemplu, există senzori ai durerii la degetele mâinilor.
 • Dacă vă ţineţi degetul deasupra unei flăcări pentru o perioadă de timp, durerea va declanşa neuroni motori pentru a trage degetul deoparte. Este adevărat că puteţi trece peste acest reflex cu "putere voită", dar, ca exemplu arată în mod intenţionat, nu este uşor!
 • Reflexele fac mult mai mult decât a lua doar degetul scos din foc: O mare parte a mişcării este realizată prin reflexe. Chiar şi copiii au deja reflexele necesare pentru mersul pe jos: Dacă aveţi un copil şi atinge uşor picioarele pe podea, acesta va începe să pășească! Tot ceea ce este necesar este forta musculara să stea şi, desigur, o mulţime de practici.mai mult[3]

Tulburări ale creierului si sistemului nervos

 • Ocazional, tulburări neurologice sau creierului pot apărea la nou-născuţii.

*Nou-nascutii prematuri (născuţi înainte de 37 săptămâni de gestaţie) sunt supuși în mod special la risc.

 • Complicaţii neurologice pot rezulta din trauma naşterii, o naștere greoaie, sau de la depresie perinatală (atunci când copilul ia prea putin oxigen in timpul procesului de naştere).

Cele mai frecvente tipuri de probleme neurologice la nou-născuţii includ următoarele:

 • Hemoragie intraventriculara - sângerări în interiorul sau în jurul ventriculi, spatiile libere din creier care conţine lichidul cefalorahidian. Aceasta este mai frecventă la copiii nascuti prematur.
 • Leucomalacie periventriculara - daune şi înmuiere a materiei albe, partea interioară a cerebrala, care transmite informaţii între celulele nervoase şi măduva spinării. Acest lucru este, de asemenea, mai frecventă la copiii nascuti prematur.
 • Tulburările neurologice pot fi grave. Deteriorare de ţesut severă sau sângerare din creier poate distruge celulele creierului si provoaca boala pe termen lung pentru copil.mai multe detalii[4]
Unelte personale