Sistemul digestiv - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Sistemul digestiv

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter
Calea alimentelor in sistemul digestivmai multe detalii[1]

Cuprins

Sistemul digestiv

  • Ați dorit vreodată să ştiţi ce se întâmplă cu mâncarea ta atunci când îl băgați în gură? Corpul tau are nevoie de alimente pentru a vă oferi energie şi pentru a vă ajuta să creșteți. Pentru a face acest lucru mai întâi trebuie să se ducă alimentele în jos într-un proces numit digestie.
  • Atunci când produsele alimentare intră în gura dintii le rupe, apoi limba şi saliva ajută pentru a obţine produse alimentare gata pentru tine să-l înghiţi.
  • Apoi este luat în jos de un tub numit esofag, care merge până la stomac ( burtă). *Sucuri speciale (sucuri gastrice) transforma mancarea intr-un amestec moale. Acest lucru este luat în intestinul subţire, care nu este de fapt atât de mici. Deşi este doar de câțiva centimetri latime, de obicei, de aproximativ şapte metri (înălţimea unei case!)
  • Amestecul moale este descompus apoi de pancreas şi ficat. Asta e atunci când este în sfârşit gata de a fi folosite de organism. Intestinul gros poate începe apoi să scape de boţii de alimentele pe care corpul tau nu are nevoie, prin rect (partea de jos).mai mult[2]

Sistemul digestiv la copii

Digestia este un proces complicat. Alimentele pe care le înghiţi şi mânca trece printr-o serie de reacţii chimice complicate. În timp ce ordinea lor este logică (de la gura la stomac la intestine, etc), amintiţi-vă ce se întâmplă la fiecare pas, care poate fi dificil.

Cavitatea bucala

Înainte să muscati în primul rând, vă miros că produsele alimentare delicioase şi creierul începe să realizeze că este pentru un desert delicios. Tu saliva, dar că salivaţia serveşte o parte importantă a procesului de digestie. În cazul când saliva nu conţine suficiente enzime pentru a descompune alimentele pe care le ai de mestecat. El ajută face mai moale şi mai uşor de înghiţit, dar nu merge doar din gură în stomac. . .

Esofagul

Esofagul este un tub mare elastic care se mişcă alimentare din partea din spate a gatului la stomac. Ea are de fapt muschii care muta produsele alimentare în jos, în stomac. Acţiunile de a muta alimentare jos se numeste parastalsis, vărsături, prin urmare, este numit parastalsis invers. (Asta e atunci când muşchii se mişte în direcţia opusă în care în mod normal muta împingând afară alimentare din gură.)

Stomacul este Mixer

Funcţia principală a stomacului în procesul digestiv este de a elibera enzimele în produsele alimentare şi în continuare le va descompune într-un amestec licuid. Apoi se eliberează lent acest amestec lichid în intestinul subtire. Stomacul utilizează asistenţa sa proprie a sucurilor gastrice. Printre alte lucruri - aceste sucuri gastrice, de asemenea, ajuta la uciderea bacteriilor pe care le-ai mâncat.

Intestinul subțire

Douăzeci şi două de picioare cu siguranţă nu e puțin, dar asta e despre cât de lung e intestinul adult dacă l-aţi întinde. Cu ajutorul ficatului, vezicii biliare, şi pancreas, intestinul subtire ajută extragerea de vitamine şi minerale din alimente, astfel încât ele pot deveni utile pentru corpurile noastre.

Intestinul gros

Părţi ale produselor alimentare pe care corpul tau le mananca și nu le poate folosi trec prin intestinul gros în cazul în care acestea sunt separate în lichide şi solide. Lichidul devine urină, iar solidele devin fecale. Deci, în esenţă, sistemul digestiv se încheie activitatea cu o ejectare!mai mult[3]

Unelte personale