Functia auditiva - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Functia auditiva

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Functia auditiva la nou-nascut

Auzul,este absent la noul-nascut , din cauza obstruarii conductelor auditive cu un lichid mucos datand din viata intrauterina; dupa 6-8 saptamani copilul incepe sa auda si de acest lucru isi da seama mama sa, atunci cand constata tresariri ale copilului la zgomote mai intense.citeste mai mult[1]

Evaluarea funcţiei auditive la nou-născuţi

Evaluarea sugarilor cu îngrijire intensivă cărora li s-au administrat antibiotice aminoglicozidice nu a evidenţiat nici o diferenţă semnificativă a incidenţei de deteriorare a auzului, în comparaţie cu cei de vârstă asemănătoare. Insuficienţă neurosenzoriala a fost confirmată în trei (3%) copii. Nu a fost o incidenţă ridicată de anomalii auditive tranzitorii în această populaţie intensivă de puericultură. Aceste concluzii subliniază importanţa pe termen lung a evaluărilor la sugari, care necesită un management de terapie intensivă în perioada neonatală.mai multe detalii[2]Există pierderea permanentă a auzului în aproximativ 12.000 de copii născuţi în fiecare an în Statele Unite. Centrul Naţional pentru Evaluare şi Management auditiv a venit cu o concluzie alarmantă că trei din fiecare 1.000 de copii se nasc cu un anumit tip de pierderea auzului, ceea ce face aceste defecte de naştere cele mai comune.

A nu putea sa auda nimic nu este singurul tip de pierdere a auzului, deoarece există persoane care raportează pierdere de auz parţială şi sunt capabili să audă de cele mai multe sunete care apar frecvent. Un remediu comun pentru pierderea auzului la copii este o combinaţie de ajutoare de terapie şi auzul.

Implanturile cohleare sunt recomandate în cazuri extreme. Atunci când o ureche este în imposibilitatea de a sesiza orice sunet, chiar dacă e amplificat de un aparat auditiv, nervul auditiv este capabil la semnalele sensoriilor din implanturi cohleare. Indiferent dacă dispozitivul este implantat, acesta nu este încă posibil pentru a aduce în urma şedinţei din nou la nivelul său iniţial.

Terapii începute în termen în primele luni, bebelusii dau semne bune în construirea competenţelor lingvistice lor.


Screening-ul de copii nou-născuţi pentru pierderea auzului este acum posibilă imediat după naştere. Normal dezvoltarea limbajului se face posibilă prin procedee moderne în copii născuţi cu pierdere de auz cu condiţia ca acest defect este detectat în termen de şase luni.

La vârsta de 22-26 luni pierderea auzului poate fi detectată la copii. Vorbirea şi problemele legate de limbă suntpuncte de plecare la problema fundamentală de pierdere a auzului. Înainte de a fi evacuate din spital, toți nou-născuţii pot testați dacă aceștia au sau nu probleme legate de auz.mai mult[3]

Unelte personale