Diareea acuta la copil - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Diareea acuta la copil

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Diareea acuta la copil

Diareea se referă la trecerea de scaune moi sau apoase şi are loc la un moment dat în viaţa la aproape fiecare copil. Diareea nu este o boala, ci este un simptom al unui număr de boli. Deşi diareea este des intalnita , rareori pune viaţa în pericol, este important să înţelegem când să cautam ajutor. Diareea poate duce la deshidratare, care modifică echilibrul natural al copilului de apa si electroliti (sodiu, potasiu, clorură) şi pot fi grave dacă nu sunt tratate prompt.

Frecvenţa - Este normal pentru copiii mici să aibă până la 3-10 scaune pe zi, deşi acest lucru variază în funcţie de dieta copilului (laptele matern faţă de formula; copii alăptaţi au mai multe scaune frecvente, de obicei).

  • Sugarii, copii mici, şi copii au în mod normal, una la două ieșiri intestinale pe zi. Diareea poate fi, de obicei, definită ca o creştere a frecvenţei scaun de două ori numărul de obicei la sugari, sau trei sau scaune moi sau apoase mai mult pe zi la copiii mai mari.

Coerenţa - coerenţa şi culoarea copilului cu un scaun în mod normal, modificări odată cu vârsta, care subliniază importanţa de a şti ceea ce este normal pentru copilul dumneavoastră. "Sugari au scaun ce poate fi galben, verde, sau maro, şi pot părea să conţină seminţe sau brânza de vacă mici. Dezvoltarea scaune care sunt apoase, sau conţin mucus este o schimbare semnificativă care ar trebui să fie monitorizate. Prezenţa de sânge în scaun nu este niciodată normală şi necesită întotdeauna îngrijire medicală. (A se vedea "informare a pacientului: scaune cu sange la copii" .)

Durata - O istorie îndelungată de diaree (una la patru săptămâni sau mai mult), este evaluat şi tratate în mod diferit decât un caz de diaree acută (cu o durată mai puţin de o săptămână). Discuţia de mai jos se va concentra pe acute, mai degrabă decât cronica.mai mult despre[1]

Care sunt cauzele diareei?

Diareea poate fi cauzata de o problema temporara, ca o infecţie, sau o problemă cronică, ca o boala intestinala. Câteva din mai comune cauze de diaree sunt:

  • Infectiile bacteriene. Mai multe tipuri de bacterii, consumate prin alimente sau apa contaminate, poate provoca diaree. Vinovaţi comune includ Campylobacter, Salmonella, Shigella, şi Escherichia coli.
  • Infecţii virale. Mulţi viruşi provoca diaree, inclusiv rotavirus, virusul Norwalk, citomegalovirus, herpes simplex virus, şi hepatitele virale.
  • Intoleranţe alimentare. Unii oameni sunt în imposibilitatea de a digera o componentă a produselor alimentare, cum ar fi lactoza, zahăr găsit în lapte.
  • Paraziţi. Paraziţi poate intra în organism prin alimente sau apă şi să se stabilească în sistemul digestiv. Paraziţi care provoacă diaree includ Giardia lamblia, Entamoeba histolytica, şi Cryptosporidium.
  • Reacţie la medicamente, cum ar fi antibioticele, medicamente tensiunii arteriale, şi antiacide care conţin magneziu.
  • Boli intestinale, cum ar fi boala inflamatorie intestinala sau boala celiacă.
  • Tulburari functionale intestinale, cum ar fi sindromul de intestin iritabil, în care intestinele nu funcţionează în mod normal.mai mult despre[2]

Tratamentul

Cele mai multe cazuri de diaree acuta nu necesita nici o investigaţie de laborator. În cazul în care copilul are scaune cu sange, poate fi indicată culturi şi în cazul în care există electroliţi severi deshidratarea ar trebui să fie verificată.

Cele mai multe cazuri pot fi tratate cu soluţii de rehidratare orală. Excepţiile sunt pentru copii grav deshiratați, dacă există vărsături persistente, sau copilul refuză să bea. Solutiile de rehidratare orală ar trebui să conţină 75-90 mEq de sodiu, glucoză, şi potasiu. Pierderile copilului şi cerinţele de întreţinere ar trebui să fie calculate şi cantităţi mici la un moment dat ar trebui să fie oferite pentru a îndeplini aceste cerinţe. Dacă da prea mult la un moment dat s-ar putea induce vărsături. Bauturi racoritoare, sucuri, bauturi sport, şi ceai ar trebui să fie evitate, deoarece au lipsa de electroliţi şi sunt hiperosmolară. Ele pot induce diaree mai mult. Este important să subliniem la părinţi că acest mod de tratament nu va reduce cantitatea de scaun iniţial. citeste mai mult[3]

Unelte personale