Bebelusul la mare - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Bebelusul la mare

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Protectia solara a bebelusului la plaja

Protectia solara optima pentru bebelusul tau la plaja ar putea fi oferita de o umbreluta de plaja si de hainute potrivite insotite bineinteles de actiunea unei creme de protectie solara pentru bebelusi. Nu uita sa ai cu tine suficiente lichide pentru a evita deshidratarea bebelusului.


Atunci cand decizi sa mergi la plaja insotita de bebelusul tau trebuie sa stii ca va trebui sa-i oferi o protectie potrivita astfel incat sa previi aparitia arsurilor solare.


Arsurile solare la bebelusi


Arsura cauzata de soare este determinata de expunerea exagerata la razele ultraviolete ale soarelui. Este posibil ca arsura sa nu apara imediat dupa ce te intorci cu bebelusul de la plaja deoarece, in cazul arsurii de gradul intai, simptomele precum roseata si durerea pot aparea dupa cateva ore.


Arsurile de gradul doi pot cauza insa umflarea, inrosirea, supraincalzirea zonei afectate, dar si aparitia basicilor. Este imposibil in schimb ca un bebelus sa aiba o arsura de gradul trei doar de la soare.


Pielea bebelusului este extrem de subtire si delicata, dincolo de eforturile tale de protejare, este posibil, ocazional, ca aceste arsuri sa apara. Pentru ca pielea este susceptibila la arsuri provocate de soare, sunt de ajuns doar 10-15 minute de expunere directa la soare pentru ca pielea bebelusului tau sa se arda.


Pentru a preveni arsurile cauzate de soare la bebelus, ai grija ca cel mic sa nu fie expus in mod direct la soare, mai ales intre orele 10 dimineata si 16 dupa-amiaza, atunci cand razele de soare sunt foarte puternice.


Cum protejam bebelusul de razele soarelui?


Foloseste o umbreluta de soare pentru a-l proteja si ai grija sa stea mai mult la umbra, departe de razele periculoase. De asemenea, nu lasa bebelusul dezbracat pe plaja. Slipul il va proteja de microbii din nisip si de discomfortul cauzat de granulele mici de nisip, iar un tricou dintr-un material subtire ii va proteja pielea de razele soarelui.


Palariuta de soare este absolut necesara pe toata perioada verii si cu atat mai mult pe plaja. Nu te sfii chiar sa ii pui copilului ochelari de soare, mai ales daca el ii accepta.

Lotiunea sau crema de protectie solara trebuie aleasa cu atentie. Intotdeauna foloseste pentru bebelusul tau o crema special destinata celor mici. Aplica lotiunea pe fata, pe spate, piept, maini si picioare atunci cand plecati spre plaja, cand ati ajuns si apoi dupa fiecare 30 - 45 de minute si dupa fiecare intrare in apa.


Iti recomandam Lotiunea de protectie solara pentru bebelusi - FPS 50+ de la NIVEA Baby, care are o formula special creata pentru pielea bebelusilor, asigurandu-i protectie UV ultra eficienta datorita sistemului echilibrat de filtre UVA/UVB si este rezistenta la apa, foarte indicata pentru plaja atunci cand intri cu bebelusul in apa.


Atunci cand incerci o lotiune pentru bebelus, ai grija mai intai sa nu fie alergic. Aplica pe o zona restransa pe pielea sa, un bob de lotiune pentru a testa daca este alergic. Daca observi ca acea zona se inroseste sau se irita, foloseste o lotiune cu formula hipoalergica. mai mult despre[1]


Protectia bebelusului in apa la mare

Daca te-ai hotarat ca anul acesta sa petreci concediul la mare si sa iei si bebelusul cu tine, ar trebui sa iti iei cateva masuri de siguranta pentru ca cel mic sa nu sfarseasca cu arsuri solare.


In primul rand, nu uita si ca programul vostru de mers la plaja ar trebui sa fie dimineata pana in ora 10 si seara dupa ora 17.


Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a pleca la plaja este sa aplici crema de protectie solara pe corpul celui mic. Intinde crema de protectie cu grija pe tot corpul copilului. Acorda o atentie speciala zonelor predispuse arsurilor solare: urechi, nasuc, ceafa si umeri.


Repeta aplicarea cremei de protectie solara pe pielea copilului cand ajungeti la plaja si apoi la intervale de 30-60 de minute si dupa fiecare intrare in apa.


Pentru a fi sigura ca bebelusul tau nu se va alege cu arsuri solare si insolatie, ii poti lasa pe el un tricou dintr-un material usor. Nu uita de palariuta care trebuie sa-i acopere si ceafa.

Pentru bebelusi, este indicat ca lotiunea de protectie solara sa fie una cu continut de oxid de zinc sau dioxid de titaniu. Factorul de protectie al cremei pentru bebelusi ar trebui sa fie de cel putin 15. Nu uita totusi ca recomandarea pediatrilor este ca bebelusii mai mici de 6 luni sa fie tinuti departe de razele soarelui.


Noi iti recomandam Crema de protectie solara Nivea Baby, cu FPS 30 si un continut de vitamina E si minerale.


Siguranta bebelusului in apa la mare


Organismul bebelusului nu are inca abilitatea de a-si regla temperatura. De aceea, este foarte important unde vei dori sa inotati impreuna. Daca apa este la fel de calda precum este in cada atunci cand ii faci baie, poate intra pentru cateva minute.


Un bebelus foarte mic nu ar trebui sa stea in apa mai mult de 5 minute.


Daca tu vei simti apa destul de rece, bebelusul tau o va simti cu siguranta mai rece. Daca incepe sa tremure si i se invinetesc buzele trebuie sa il scoti imediat din apa. Ai grija atunci cand te decizi sa intri cu bebelusul in apa sa gasesti o zona curata, calma si supravegheata de salvamari.


Oceanul are curenti puternici si valuri care pot face dificila sustinerea bebelusului de catre tine in apa. Daca ai de gand sa intri in apa cu bebelusul tau sub 2 luni, trebuie sa fii constienta ca riscurile sunt mari.


Nu este recomandat ca bebelusii sub 2 luni sa intre in apa de mare sau in piscina. Imunitatea lor nu este inca suficient dezvoltata, asa ca sunt foarte vulnerabili la boli. Daca totusi te decizi sa intrati in apa, ai grija ca bebelusul tau sa nu inghita apa, ar poate ingera bacterii.


Daca bebelusul a inceput sa mearga singur, nu il lasa nesupravegheat niciodata, iar atunci cand este in preajma apei, ai grija sa il tii permanent de o manuta.


Daca valurile sunt agitate, nu il lasa sa se apropie de apa.

Marea, aer curat si loc minunat de joaca!


Bebelusul tau se va bucura cu siguranta sa ia contact cu noul mediu, dar ai grija sa nu-l lasi la joaca in nisip dezbracat. Nu va fi expus doar radiatiilor solare, ci si iritatiilor sau chiar microbilor prezenti in nisip. Pentru eventualitatea unor accidente – bebelusului i-ar putea intra nisip in ochi la joaca – poti pune in geanta de plaja un recipient cu ser fiziologic.


Lasa bebelusul sa descopere marea treptat si nu-l forta sa intre in apa daca el nu-si doreste. De asemenea, pentru a evita un soc termic, baga-l in apa treptat, ca si la baita – mai intai picioarele si, incet-incet, restul corpului.


Dupa plaja, intotdeauna fa-i o baie bebelusului pentru a indeparta sarea si nisipul de pe piele. Poti folosi Lotiunea de Spalare din cap pana-n picioare de la Nivea Baby.


Pentru a hidrata pielea bebelusului, aplica apoi si Uleiul de corp Nivea Baby. mai mult despre[2]

Unelte personale