Ajutati-va copilul sa doarma toata noaptea - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Ajutati-va copilul sa doarma toata noaptea

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Ajutati-va copilul sa doarma toata noaptea

Stilul de somn al bebelusului in primele luni de viata

Tiparul clasic de somn al unui bebelus in primele 8 saptamani de viata este de 16-20h de odihna in decursul unui ciclu de 24h. Din pacate, un nou-nascut nu poate face diferenta intre zi si noapte. Totusi, din cauza ca sunt fiinte umane abia nascute, ei impartasesc dorinta noastra biologica de a dormi noaptea. De fapt, daca bebelusul dvs. este pus la culcare la aceeasi ora in fiecare seara, stilul sau de somn va incepe sa se schimbe si veti observa ca bebelusul dvs. va dormi perioade din ce in ce mai mari pana la varsta de 8-12 luni!

Invatati-l sa se linisteasca singur

Toti expertii in somnul copiilor sunt de acord ca cel mai important pas in a va invata bebelusul sa doarma noaptea este de a-i permite sa adoarma de unul singur. Numeroase studii au aratat ca permitandu-i copilul sa adoarma singur este cheia evitarii problemelor de somn ce vor aparea mai tarziu.

O masa substantiala inainte de culcare

Bebelusul dvs. se dezvolta de la saptamana la saptamana, si, in jurul varstei de 10-16 saptamani, daca a mancat destul inainte de culcare, e mai putin probabil sa se trezeasca noaptea pentru a fi hranit. Pentru a va invata copilul sa doarma toata noaptea, este recomandabil sa-i serviti o masa sanatoasa la aceeasi ora in fiecare seara, intre orele 10-12 seara. Dupa masa, puneti copilul in patutul lui, treaz. Cercetatorii au descoperit ca hranitul dupa miezul noptii poate interveni negativ in formarea unui stil de somn corect.

Diferenta intre zi si noapte

Puteti invata copilul sa faca diferenta intre zi si noapte. Acest lucru presupune ca ziua, casa dvs. sa fie un loc stimulant, iar noaptea unul linistit. Odata cu lasarea serii, reduceti nivelul de zgomot si stimulare.
Daca bebelusul dvs. este invatat constant sa se linisteasca si sa adoarma singur, daca face diferenta intre zi si noapte si daca este hranit bine inainte de ora culcarii, 96% din cazurile de stil de somn defectuos vor fi rezolvate pana la varsta de 10-16 saptamani.mai mult despre[1]

Unelte personale