Vaccinarile la copii
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
|
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Vaccinarile la copii
Deosebit de eficiente fata de bolile infectio-contagioase sunt masurile specifice de aparare,respective vaccinarile.Prin aplicarea corecta si consecventa a vaccinarile,unele boli infecto-contagioase foarte grave au disparut .
Sunt inca parinti care se tem de reactia dupa vaccinare,teama care nu este deloc justificata.Inainte de a fi vaccinat cu oricare din vaccinurile programate ,copilul este consultat de medic ,iar vaccinarea se face numai in stare de perfecta sanatate a copilului.Daca dupa vaccinare apar mici modificari in starea generala a copilului ,eventual febra,durere la locul de injectie,eruptii usoare,de care de fapt Dvs ati fos preveniti in momentul in care s-a facut vaccinarea ,aceastea nu sunt periculoase.
Majoritatatea vaccinarilor sunt programate in etape bine stabilite de aceea prezentati copilul la vaccinare imediat ce sunteti solicitati.citeste mai mult[1]
Bebelusii se nasc cu protecţie împotriva anumitor boli, deoarece anticorpii de la mama au fost transmise prin placenta. Dupa nastere, copiii alaptati obţin în continuare de anticorpi suplimentari din laptele matern. Dar, în ambele cazuri, protecţia este temporară.
Imunizarea (vaccinarea) este o modalitate de a crea imunitate la anumite boli folosind cantităţi mici de un ucişi sau slăbit microorganism care provoacă anumite boli.
Microorganismele pot fi virusi, cum ar fi virusul rujeolei, sau pot fi bacterii, cum ar fi pneumococul . Vaccinurile stimulează sistemul imunitar să reacţioneze ca şi cum ar exista o infectie real - aceasta fends off "infecţie" şi îşi aduce aminte de organism, astfel încât aceasta poate lupta repede ar trebui să intre în corp mai târziu.citeste mai mult[2]
Vaccinareile la copilul dumneavoastră
Vaccinarea este cel mai bun mod de a proteja copilul împotriva bolilor periculoase. Copiii din Canada sunt de obicei vaccinaţi împotriva multe boli grave, inclusiv difteriei, tetanosului, tusei convulsive (tuse convulsivă), poliomielită, Haemophilus influenzae tip B (Hib), rujeolă, oreion, rubeolă şi hepatita B.
Mai multe vaccinuri noi sunt acum disponibile pentru a proteja împotriva varicelei (varicelă), boli pneumococic şi, precum şi bolile cauzate de papilomavirusul uman (HPV) şi de gastroenterită cu rotavirus (o cauza comună de diaree severă la copii sub 3 ani).
Vaccinul gripei este recomandat pentru copiii mai mari de 6 luni.
Nu toate aceste vaccinuri sunt acoperite de fiecare plan de sănătate provinciale sau teritoriale.citeste mai mult[3]