Simtul mirosului la sugar - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Simtul mirosului la sugar

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Mirosul - inca din pantec

In pantecul mamei, fatul poate de fapt, inca din a saptea luna de sarcina, sa profite de mirosurile pe care le transmite lichidul amniotic.

Organul care permite sa perceapa mirosurile intra lichidiene se situeaza in nasul fatului si dispare in momentul in care copilul se naste. In acelasi timp, creierul pastreaza in memoria lui, experienta sa intrauterina. Astfel, inca de la nastere, bebelusul are deja anumite preferinte. ...mai mult[1]

Simtul mirosului dupa nastere

Mirosul este cel mai dezvoltat simt la bebelus in momentul nasterii. La 3 - 4 zile bebelusul deja recunoaste mirosul laptelui mamei si se bucura atunci cand il detecteaza. Totodata, poate face diferenta dintre mirosul laptelui mamei si al laptelui altor femei.

Sugarul arata clar preferinta pentru mirosurile dulci si dezgustul fata de mirosurile acide, amarui sau fetide. Mirosurile dulci ii fac pe copii mai fericiti. Pe masura ce cresc, sugarii abandoneaza mirosul ca metoda de a recunoaste diverse lucruri si persoane, folosind tot mai mult vazul si auzul. ...mai mult[2]

Sfaturi utile

  • Ganditi-va sa lasati in patul bebelusului, aproape de capul sau, o esarfa impregnata cu parfumul dumneavoastra: efect linistitor garantat.
  • Evitati sa schimbati parfumul, sapunul sau laptele de corp in timpul primelor luni: bebelusul risca sa fie destabilizat.
  • In momentul diversificarii alimentare si in timpul activitatilor zilnice (plimbare, jocuri), lasati copilului timpul sa-si foloseasca mirosul si sa aprecieze sau nu mirosurile legate de alimente si de ceea ce il inconjoara.
  • In jurul varstei de 2 ani, jucati-va impreuna cu copilul un joc al mirosurilor folosind:

- carti care degaja mirosul obiectului reprezentat,

- alimente din bucataria dumneavoastra (otet, infuzii de plante, ciocolata, banana zdrobita) pe care bebelusul le clasifica in “imi place” sau “nu-mi place”. ...mai mult[1]

Unelte personale