Pielea bebelusului
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
|
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
1.^ copilul.ro 2.^ copilul.ro 3.^ copilul.ro 4.^ copilul.ro 5.^ copilul.ro
Cuprins |
Pielea uscata a bebelusului
- eglarea temperaturii organismului si protejarea sa impotriva factorilor externi {{#jtip:Pielea indeplineste multe functii pentru corpul nostru, inclusiv reglarea temperaturii organismului si protejarea sa impotriva factorilor externi. In lunile de dinainte de nastere, pantecele mamei indeplinesteaceste functii pentru copil. Dar la nastere, pielea bebelusului se pregateste sa preia aceste functii importante.}}
La nastere pielea inca se dezvolta
- pigmentul pielii nu este intotdeauna complet pana la varsta de 6 luni{{#jtip:Un copil se naste cu pielea complet dezvoltata ca o bariera impotriva lumii exterioare. Acest lucru este valabil doar pentru copiii nascuti la termen. Totusi, unele portiuni din piele nu sunt complet dezvoltate la nastere. Este posibil ca glandele sudoripare sa nu functioneze ca la un adult. Asadar, ele se pot bloca oricand. De asemenea, pigmentul pielii nu este intotdeauna complet pana la varsta de 6 luni. Pana la nastere nu suntem expusi la bacterii si infectii. Este normal ca pielea sa fie colonizata de bacterii inofensive in primele 6 luni de viata si acest lucru poate afecta aspectul pielii.}}
Pielea nou-nascutilor are nevoie de ingrijire speciala
- glandele lor sudoripare nu sunt complet dezvoltate {{#jtip:Conform studiilor, copiii – in special cei nascuti in lunile de iarna – sunt predispusi la uscarea pielii deoarece glandele lor sudoripare nu sunt complet dezvoltate. Formele de eruptie pot fi asociate cu roseata, mancarime, urticarii si alte posibile decolorari ale pielii.}}
Cum sa previn uscarea pielii bebelusului meu?
- un mediu bland si lipsit de alergeni. {{#jtip:Ingrijirea pielii uscate a nou-nascutului este o sarcina grea pentru parinti. Totusi, acestia pot asigura sanatatea pielii pe termen lung creandu-i un mediu bland si lipsit de alergeni.}}
- Pastreaza pielea bebelusului tau hidratata {{#jtip:Pastreaza pielea bebelusului tau hidratata. Multe lotiuni si creme sunt concepute special pentru pielea sensibila a bebelusilor. Formeaza-ti un obicei ca inainte de fiecare iesire din casa sa aplici lotiune pe pielea lui pentru a preveni uscarea si craparea pielii. Medicii pediatri nu recomanda folosirea acestui gen de produse pe pielea nou-nascutilor asa ca asteapta pana implineste o luna.}}
- Sapunul si apa {{#jtip:Sapunul si apa usuca pielea bebelusului tau asa ca nu exagera cu baile in lunile de iarna. Cand il speli, foloseste un sapun cu actiune slaba si apa calda, nu fierbinte. Nu il lasa sa stea in cada prea mult. Infasoara-l intr-un prosop imediat ce il scoti din apa (in primele 3 minute dupa baie) si sterge-i pielea usor fara sa o freci. Aplica o lotiune usoara pentru bebelusi pe pielea lui si apoi imbraca-l. Laptele de corp Nutrisensitive de la NIVEABaby este potrivit pentru a fi aplicat dupa baie pe pielea bebelusului.}}
- un umidificator in camera copilului {{#jtip:Daca aerul din casa e foarte uscat, pune un umidificator in camera copilului in asa fel incat caile sale nazale sa se pastreze umede.}}
- sensibili la muscaturile de insecte {{#jtip:Bebelusii sunt deosebit de sensibili la muscaturile de insecte. Pentru a preveni muscaturile, foloseste numai produse special concepute pentru copii. Ideal ar fi ca la copiii foarte mici, aceste produse pentru indepartarea insectelor sa fie aplicate pe haine si nu direct pe piele.}}
- sfatul unui medic pediatru {{#jtip:Desi va trebui sa depui un efort destul de mare, cand bebelusul tau va avea o piele sanatoasa si stralucitoare vei stii ca fiecare minut de efort a meritat. Totusi, daca nici un produs nu te ajuta sa elimini problemele, nu ezita sa ceri sfatul unui medic pediatru. La recomandarea medicului, folosirea pe termen scurt a steroizilor topici usori, antihistaminicelor pentru mancarime si cremelor non-steroidale topice ii poate fi benefica bebelusului tau si il va ajuta sa fie mai fericit, mai sanatos si mai multumit.}}mai mult[1]
Intelege pielea bebelusului tau
Stim cu toti cu bebelusii au o piele perfecta si desi exista si bebelusi care prezinta iritatii si roseata la nivelul fetei, parintii nu trebuie sa se ingrijoreze deoarece acestea sunt normale, majoritatea vor trece de la sine.
Pielea bebelusilor este de fapt cea mai pura si mai sanatoasa. Este de datoria parintilor ca aceasta sa ramana astfel, atata timp cat vor mentine functiile acesteia active si va fi hidratata.
Unul dintre factorii de risc pentru pielea bebelusilor este soarele. Ei nu trebuie lasati sa se joace pe o perioada indelungata in soare decat atunci cand vor creste mai mari si doar in cazul in care vor fi protejati impotriva acestuia.
Pentru ca bebelusii nu au nicio idee despre ingrijirea proprie a pielii, este responsabilitatea ta de a-l educa pe viitor pe copilul tau cu privire la protectia solara pentru a putea preveni petele, acneea sau mai tarziu ridurile.
Nu este niciodata prea devreme sa ii inveti despre igiena personala si niciodata prea devreme sa ai grija de pielea lor. Este foarte important ca parintii sa se informeze din timp pentru a putea ingriji in mod corespunzator pielea lor sensibila.
img/director_img/nutri_sensitive.jpg
Nu este cazul sa apelati la tratamente medicamentoase atunci cand vine vorba de pielea bebelusilor, insa atunci cand vine vorba de soare, aveti grija sa preveniti afectiunile provocate de acesta pentru a nu recurge la astfel de tratamente.
Nu expuneti bebelusul direct la soarele din timpul dupa-amiezei, daca planuiti sa mergeti la plaja, aveti grija sa ii oferiti protectia necesara. Va recomandam crema de protectie solara pentru bebelusi - FPS 30 NIVEA Baby care protejeaza eficient pielea bebelusilor impotriva actiunii nocive a razelor soarelui, mai ales a radiatiilor UV; aceasta reduce riscul alergiilor provocate de radiatiile UV, in cazul pielii foarte sensibile a bebelusilor.
Cu produsele de baie special realizate pentru bebelusi, parintii pot sta acum linistiti si departe de produsele care pot irita pielea sensibila a bebelusilor. Cu cat este mai pur si mai delicat, cu atat pielea bebelusului va fi in siguranta.
Ingredientele aditionale precum parfumul nu fac decat sa irite pielea bebelusului tau si sa provoace alergii. Agentii coloranti din produsele pentru bebelusi trebuie neaparat evitati.
Va recomandam Lotiunea de spalat Din cap pana-n picioare NUTRI SENSITIVE NIVEA Baby, care curata cu delicatete pielea uscata si sensibila a bebelusilor si previne deshidratarea. Aceasta nu contine alcool sau coloranti, iar formula acesteia fara lacrimi ingrijeste delicat ochii bebelusului.mai mult[2]
Ai grija de pielea uscata a bebelusului tau
Copiii si bebelusii pot avea pielea la fel de uscata ca adultii. De fapt, deoarece pielea tanara este mai delicata, este mult mai posibil sa devina uscata.
Aerul rece, uscat de afara si incalzirea din casa pot afecta pielea in timpul perioadei reci luandu-i toata umezeala naturala si daca bebelusul tau este predispus la piele uscata, pielea i se va crapa si in timpul verii, deoarece soarele, aerul conditionat, apa sarata pot fi toate factori favorizanti ai uscarii.
Tine-l mai putin in cada
Baia usuca pielea unui copil deoarece odata cu murdaria inlatura uleiul natural al pielii, dar atata timp cat iei cateva masuri de precautie, baile, chiar si zilnice, n-ar trebui sa fie o problema.
In loc de o baie de 30 de minute, poti sa il imbaiezi doar 10 minute. Foloseste apa calda – nu fierbinte – si da-i cu putin sapun. De fapt, specialistii sugereaza folosirea unui sapun fara miros care este mult mai delicat decat sapunul obisnuit. Lasa-l pe bebelusul tau sa se joace in cada inainte sa il speli, ca sa nu stea in apa cu sapun. Si nu lasa buretele in cada. Este bine sa nu utilizezi spuma de baie cand il speli – sau cel putin sa limitezi folosirea acesteia la ocazii speciale.
Chiar daca uleiurile de baie ti se par o idee buna, ele pot face cada deosebit de alunecoasa si oricum majoritatea uleiului se scurge repede. Cel mai bine este sa aplici un hidratant imediat dupa baie. Dupa ce il scoti din cada, usuca-l cu un prosop repede si usor, apoi aplica imediat crema hidratanta. Daca il aplici la cateva minute dupa baie, acesta va pastra apa inca prezenta in pielea sa.
In ceea ce priveste cremele, exista o regula foarte importanta si anume cu cat este mai gros cu atat mai bine. Daca pielea copilului tau inca este uscata, incearca sa aplici in loc de lotiune o crema groasa sau un unguent care ajuta la hidratarea pielii precum crema nutritiva NIVEA Baby SOS, special creata pentru pielea uscata si iritata a bebelusului, formeaza un strat protector care previne deshidratarea pielii.
De asemenea, in acest caz este indicat sa folosesti crema hidratanta de 2 ori pe zi – o data dupa baie si o data in timpul zilei. Nu lasa sarea sau clorul sa se usuce pe pielea lui. Clorul si apa sarata pot usca amandoua pielea foarte mult. Dupa ce inotati impreuna in piscina sau in ocean, clateste-l cu apa de la robinet si apoi aplica o crema hidratanta in timp ce pielea lui este inca umeda.
puf_bebe Pastreaza-l pe copilul tau hidratat
Pielii uscate ii lipseste apa. Ofera-i bebelusului tau multe lichide care sa inlocuiasca umezeala care se evapora din pielea lui. Tine minte ca nu este de ajuns sa bea multe lichide daca nu ii hidratezi pielea cu crema. Este ca si cum ai turna apa intr-o galeata sparta. Fara un hidratant care sa pastreze apa in piele, pielea copilului tau nu se va hidrata corespunzator. Foloseste un aparat de umidificare a aerului. Daca aerul din casa ta este uscat, foloseste un astfel de aparat in camera copilului.
Protejeaza-l pe copilul tau
Asigura-te ca bebelusul tau poarta manusi cand vremea este rece in asa fel incat pielea mainilor sale sa nu se usuce si sa se crape de la frig si vant. In timpul verii, protejeaza de razele soarelui.
Ar putea fi pielea uscata un semn de boala?
Daca bebelusul tau are pete rosii care il mananca, este posibil sa aiba o eczema cunoscuta si ca dermatita atopica. Uneori, chiar si eczema ii va trece daca ii dai regulat cu crema hidratanta, asa ca nu este nevoie sa mergi imediat la medic decat in cazul in care petele nu incep sa treaca sau bebelusul tau da semne ca il mananca pielea sau ca nu se simte in largul lui. In cazuri rare, pielea uscata poate indica o boala genetica care usuca pielea si ii da un aspect de solzi, ocazional pielea se si inroseste. Aceste simptome sunt insotite si de o ingrosare a palmelor si a labei piciorului.
Daca medicul tau banuieste ca bebelusul poate avea aceasta boala, probabil te va indruma catre un dermatolog care sa iti recomande un tratament de specialitate.
Ar trebui sa vorbesc cu medicul?
La urmatoarea vizita la medic, cere-i cateva sfaturi pentru a combate aceasta problema. Stabileste o programare daca tu consideri ca bebelusul tau are simptome care indica o eczema sau o boala genetica.
De asemenea, daca starea pielii copilului nu se imbunatateste cu tratament acasa sau daca observi vreun semn de infectie, cum ar fi scurgerea unui lichid galben sau umflaturi in jurul crapaturilor.mai mult[3]
Pielea lui bebe se exfoliaza
Pielea bebelusului se dezvolta continuu, iar celulele moarte trebuie indepartate. De aceea, pielea se exfoliaza si este uscata sau deshidratata. Lotiunea de corp pentru bebelusi sau uleiul pentru bebelusi iti poate fi de ajutor.
Copiii pot ajunge sa aiba pielea uscata la fel ca si adultii. De fapt, pentru ca pielea bebelusului este mai sensibila, este chiar mai predispusa uscarii decat cea a unui adult.
Soarele, aerul conditionat, apa sarata si substantele folosite in apa din piscine pot fi factori care duc la uscarea si chiar exfolierea pielii bebelusului.
Sfaturi pentru pielea fina a bebelusului
Pentru a preveni uscarea pielii bebelusului trebuie sa eviti:
- incaperile cu aer prea uscat: foloseste un umidificator pentru camera bebelusului;
- schimbarile bruste de temperatura;
- hainele din lana;
- produsele de curatat care contin sapun sau au mirosuri puternice;
- parfumul;
- contactul cu iarba sau alte plante;
- anumite sortimente de mancare si conservanti.
Baita si hidratarea
Va trebui sa reduci timpul destinat baii. In timpul baitei se curata si grasimea naturala a pielii care o pastreaza hidratata si fina. In locul unei bai de 30 de minute, rezolva totul in doar 10 minute. Foloseste apa calda, nu fierbinte, iar in locul sapunului, alege o lotiune de baie pentru copii.
Daca bebelusul tau adora apa si ii place sa se joace in cadita, ofera-i cateva minute in care sa se joace in apa inainte de a-l spala. Astfel, el se va juca in apa fara sapun, care contribuie la uscarea pielii. Ar fi bine sa renunti la baile cu spuma ale bebelusului sau cel putin sa le reduci numarul.
Imediat ce ai scos bebelusul din baie, sterge-l cu un prosop moale, dupa care aplica-i pe tot corpul o lotiune hidratanta pentru bebelusi. Aplicata imediat dupa baie, aceasta va actiona prin a retine apa pe piele.
Alte sfaturi de care sa tii cont
Atunci cand speli hainele bebelusului, spala-le separat de hainele celorlalti membri ai familiei. Nu folosi detergenti prea puternici si nici balsam de rufe foarte parfumat atunci cand speli lucrurile lui. Asigura-te ca hainele bebelusului nu sunt prea stramte pe corpul lui si incearca sa eviti lana si nylon-ul. Acestea provoaca cu usurinta iritatii ale pielii.
Cand temperatura scade mai mult in casa, este de preferat sa ii dai bebelusului mai multe haine decat sa pornesti caldura, pentru ca aceasta va duce la scaderea umiditatii.
Clorul si sarea pot cauza uscarea pielii. Dupa o baie in piscina sau in mare clateste corpul bebelusului cu apa curata si aplica lotiunea hidratanta cat corpul este inca umed.
Uleiul de masline aplicat prin masaj usor pe pielea bebelusului poate fi de ajutor. Iar daca il amesteci cu lapte si miere, pe langa faptul ca vei ajuta la hidratarea pielii bebelusului, ii vei oferi si rasfatul de care are nevoie in fiecare zi.
dot In cazul in care alaptezi, iar pielea bebelusului este foarte uscata, il poti ajuta consumand mai multe legume si fructe bogate in vitamina C.
Pielea uscata poate fi semnul unei alte afectiuni a pielii?
Daca pielea bebelusului are pete rosii care ii provoaca mancarimi, este posibil sa fi facut o eczema. Uneori, chiar si aceasta se vindeca prin hidratarea obisnuita cu crema. Daca acest lucru nu se intampla va trebui sa mergi la doctor.mai multe detalii[4]
Produse de ingrijire pentru pielea bebelusului
Exista o multitudine de produse de ingrijire destinate bebelusului. Pentru parinte, deseori apare starea de confuzie atunci cand vine vorba de alegerea acestora deoarece isi doresc ca bebelusul lor sa fie sanatos si ingrijit corespunzator.
Pentru ca slujba de parinte este una cu norma intreaga si fiecare alegere din viata bebelusului tau conteaza, ne-am gandit ca o clasificare a produselor de ingrijre ti-ar putea usura munca.
Produsele de baie pentru bebelus
In primele saptamani de viata a bebelusului, pielea lui este foarte sensibila, de aceea atunci cand vine vorba de produse, nu esti mereu decisa imediat asupra acestora. Ca parinti, ne intrebam daca este mai indicat sa luam un produs pentru curatarea intregului corp sau unul pentru fiecare zona.
La inceput, noi iti recomandam Lotiunea de spalat Din cap pana-n picioare NUTRI SENSITIVE NIVEA, care curata cu delicatete pielea uscata si sensibila a bebelusilor si previne deshidratarea. Aceasta nu contine alcool sau coloranti, iar formula acesteia fara lacrimi ingrijeste delicat ochii bebelusului.
img/director_img/baita_bebe1.gif
De asemenea poti folosi si produse destinate doar unei singure parti a corpului precum Sapunul crema NIVEA, care contine minerale naturale, crema de baie NIVEA Baby care are o combinatie speciala de agenti delicati de curatare si un ph apropiat de cel al pielii, formula fara sapun a cremei de baie NIVEA Baby curata cu delicatete pielea bebelusului.
Protectia solara
Soarele este inamicul numarul 1 al pielii bebelusului. Nu uitati ca expunerea bebelusului la soare fara protectie poate determina aparitia multor afectiuni ale pielii.
Nu uitati sa folositi laptele de protectie solara pentru bebelusi - FPS 50+ NIVEA Baby, care are o formula special creata pentru pielea bebelusilor, asigurandu-i protectie UV ultra eficienta datorita sistemului echilibrat de filtre UVA/UVB si este rezistenta la apa, foarte indicata pentru plaja atunci cand intrati cu bebelusul in apa.
De asemenea, crema de protectie solara pentru bebelusi -FPS 30 NIVEA Baby protejeaza eficient pielea bebelusilor impotriva actiunii nocive a razelor soarelui, mai ales a radiatiilor UV, aceasta reduce riscul alergiilor provocate de radiatiile UV, in cazul pielii foarte sensibile a bebelusilor. mai mult despre[5]