Picioarele bebelusului - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Picioarele bebelusului

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Picioarele bebelusului: de la primul pas la platfus

Bebelusii sunt intr-un continuu proces de dezvoltare. Citeste despre probleme picioarelor bebelusilor inainte si dupa ce acestia fac primul pas.Se estimeaza ca o persoana parcurge, in medie, cam 3000 de kilometri pe jos de-alungul vietii. Ceea ce insumeaza un numar de 10,000 de pasi pe zi, in conditiile in care 90% dinte copii au probleme cu picioarele.


Cum se dezvolta picioarele bebelusului

La nastere, copilul are doar 22 din 26 de oase in picioare, iar diferenta se dezvolta incet pe parcursul copilariei. Acest proces al dezvoltarii masei osoase se incheie in general la 16-18 ani.


Primii ani de viata sunt cei mai importanti deoarece picioarele bebelusului sunt formate din cartilaje moi, care sunt susceptibile malformatiilor.
Piciorul unui bebelus contine mai multa carne si cartilaje decat oase, ceea ce le face mai fragile.Se estimeaza ca o persoana parcurge, in medie, cam 3000 de kilometri pe jos de-alungul vietii. Ceea ce insumeaza un numar de 10,000 de pasi pe zi, in conditiile in care 90% dinte copii au probleme cu picioarele.

Cum sa ai grija de piciorusele bebelusului

Este important sa te asiguri ca hainele, sosetele si ghetutele sunt largi si nu il strang, in special la talpa si la degete.

Asigura-te ca piciorusele sale se dezvolta normal, deoarce acestea pot prezenta adesea basici care nu sunt atat de usor vizibile si ciuperca. Riscul ca un bebelus sa dezvolte o ciuperca la picior este de 2 ori mai mari decat la un adult.

Mersul si primii pantofi

Un bebelus care tocmai a inceput sa umble face cam 176 de pasi pe minut. Expertii spun ca timpul in care bebelusul este lasat sa umble descult ajuta la dezvoltarea picioarelor bebelusului

Ghetutele copilului trebuie sa fie din materiale naturale, sa fie usoare, cu talpa flexibila.

Verifica marimea pantofilor la fiecare 6-8 saptamani pentru ca picioarele bebelusului cresc in medie cu 2 marimi pe an pana la varsta de 4-5 ani. Totodata un fapt curios este ca picioarele celui mic au o crestere mai accentuata vara si primavara.


Posibile probleme

Daca suspectezi o problema de dezvoltare in picioarele copilului, discuta despre aceasta cu medicul. Iata cele mai comune probleme in ceea ce privesc picioarele bebelusului:

Piciorul plat ( platfus). Toti bebelusii se nasc cu picior plat si forma corecta a talpii se formeaza abia cand acestia incep sa umble. Unduirea din talpa se formeaza abia cand copilul are 2 ani. Daca pana la 3 ani aceasta nu este observabila, consulta un medic pentru a prescrie talpi ortopedice pentru a stimula formarea acestei forme.

Degetele de la picioare intoarse inauntru sau inafara. Unii bebelusi umbla cu picioarele intoarse inauntru, dar adesea astfel de cazuri se autocorecteaza cu timpul.

Ciuperca. Aceasta este o infectie fungica care cauzeaza roseata si care provoaca mancarimi. Desi nu este comuna la bebelusi, aceasta poate aparea daca cel mic inoata. Poti sa previi formarea unei astfel de infectii daca stergi copilul intre degetele de la picioare dupa baie,iar in cazul aparitiei ciupercii, tratamentul este simplu necesitand aplicarea unei creme sau a unei pudre.

Basici. Basicile sunt cauzate cel mai adesea de sosete sau pantofi stramti.
Daca bebelusul are basici lasa piciorul fara sosetuta pentru a grabi uscarea basicilor si reverifica marime incaltamintelor si elasticitatea sosetelor.

Unghii incarnate. Degetele inrosite sau piele umflata langa unghiile copilului ar putea indica cresterea in carne a unei unghii. Ai grija sa tai unghiile copilului drept si nu curbat si ca tai marginile nedorite. citeste mai mult[1]

Unelte personale