Ingrijirea parului la bebelusi - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Ingrijirea parului la bebelusi

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cuprins

Parul copilului

Ingrijirea bebelusului presupune multa atentie inca din perioada de sarcina. Invata sa ai grija de scalpul copilului folosind produse pentru copii conform sfaturilor :

- In timp ce copilul tau poate avea parul rar, este important sa transformi samponarea intr-o experienta placuta pentru copil. Din pacate, multi copiii urasc sa li se spele parul.

- Prin stabilirea unor obiceiuri bune de la inceput, copilul tau va practica in viitor ingrijirea corespunzatoare a parului.

- Potrivit majoritatii expertilor, copiii dezvolta foliculii de par dupa a sasea luna de sarcina. Uneori cresterea parului se poate observa si pe sonograme. Cu toate acestea, exista o mare variabilitate in cantitatea de par pe care fiecare copil il are la nastere. Unii copii se nasc cu par foarte des in timp ce altii sunt aproape in intregime fara par.

- Parintii copiilor cu par putin sau chiar deloc nu ar trebui sa iti faci griji ca parul nu crestere in mod corespunzator. Este important pentru parinti sa nu uite ca toti copiii se dezvolta diferit si cresterea parului copilului va ajunge la stadiul altor copii.

In majoritatea cazurilor, bebelusii se nasc cu capetele acoperite de un puf moale de par. Aceasta podoaba capilara initiala cade de obicei, dupa cateva luni si este inlocuita de un par mai gros si cu texturata diferita.

Chiar daca copilul ramane relativ chel in timpul primului an de viata, este totusi important sa pastrezi scalpul copilului curat pentru a favoriza cresterea parului sanatos.

Un mit cu privire la parul copilului este de a-l rade pe cap pentru ca parul sa creasca inapoi mai gros si mai des decat inainte. Cu toate acestea, nu exista dovezi ca parul creste mai repede sau mai gros de la ras. Pare pur si simplu sa creasca mai repede.

  • Cheia este sa incurajati copilul , pe masura ce copilul incepe sa devina interesat de freza si de felul in care arata , trebuie sa il incurajati sa respecte niste reguli de igiena. mai mult despre[1]

Spalarea parului

Atunci cand ingrijesti parul unui nou nascut, factorul cheie este sa fii extrem de blanda. Deoarece copiii au, in general, par foarte putin, nu este nevoie sa se spele in fiecare zi.

Pur si simplu spala-i parul in functie de nevoile sale sau la fiecare cateva zile. De asemenea, trebuie sa fii foarte atenta pentru a evita aplicarea de presiune in zona locului moale situat in partea de sus a capului copilului.

De asemenea, este o idee buna sa piepteni incet inainte de samponare parul bebelusului tau pentru a elimina orice incalceala a firelor de par.

Alegerea samponului este un alt factor important care trebuie sa se ia in considerare de catre proaspetii parinti.

Multi opteaza pentru sampoane facute special pentru copii fara a cauza iritatie in cazul in care sapunul intra in contact cu ochii. Aceste produse nu contin sulfati, substante care se gasesc frecvent in sampoanele pentru adulti.

Cu toate acestea, este de asemenea important sa nu pierzi din vedere ca sampoanele pentru copii asigura un mai mare echilibru pH-ului, ceea ce poate duce la incalcirea mai pronuntata a parului.

O optiune este sa folosesti sampoane pentru copii doar atunci cand copilul tau este foarte tanar si are parul scurt, apoi treci pe folosirea sampoanelor usoare pe masura ce copilul tau creste si isi dezvolta un par mai lung.

Un alt factor important care trebuie luat in considerare este modul in care speli parul bebelusului. In general, este mai usor ca un copil sa se intinda in vana in timp ce tu il sustii la suprafata apei.

Cand se afla in aceasta pozitie, sugarii vor experimenta deseori un reflex si pot parea speriati pentru o clipa. Asigura-te ca il tii bine si vorbeste-i pe un ton moderat pentru a-l linisti.

Transformand ingrijirea parului intr-o experienta placuta pentru bebelusul tau, copilul tau va dezvolta practica corecta de ingrijire a parului scalpului pe masura ce inainteaza in varsta. mai mult[2]

Caderea parului la bebelusi

Caderea parului la bebelusi
Sampon Nivea Baby

Este normal ca in primele 6 luni de viata bebelusilor sa le cada parul. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesta se dezvolta in doua etape: prima este de crestere, iar cea de-a doua de stagnare. La nou-nascuti, toti foliculii de par intra in perioada de stagnare in acelasi timp. Acelasi proces are loc si in cazul mamei, dupa nastere. Aceasta cadere gradata a parului este datorata schimbarilor hormonale.

Inainte de nastere, fatul prezinta un nivel crescut de hormoni sexuali, primiti de la mama. Dupa nastere, acest nivel scade, iar parul bebelusului cade.

Sunt cazuri in care bebelusul prezinta pe scalp doar anumite zone fara par datorita pozitiei de dormit si frecarii de cearsaf. Din momentul in care va incepe sa mearga si sa treaca de comportamentul in care se se loveste cu capul, problema parului se va corecta de la sine.

Cateodata, bebelusul se naste cu mult par, iar dupa cateva luni acesta cade. Este un lucru normal, atunci cand firele noi de par apar, acestea nu sunt doar de culoare diferita, ci si de textura diferita.

Nu trebuie sa iei atitudine atunci cand observi ca parul bebelusului tau incepe sa cada, nu poti decat sa ai rabdare si sa lasi timpul sa treaca. Multi parinti isi tund copiii atunci cand implinesc 1 an. Se presupune ca rasul firelor de par stimuleaza cresterea parului.

Multe mamici folosesc uleiul de masaj pentru prevenirea caderii parului bebelusilor. Acesta nu va fi eficient atata timp cat in primele 6 luni, foliculii se gasesc in etapa de stagnare. Parul bebelusului tau nu are nevoie de ingrijire speciala atunci cand vine vorba de caderea lui, inafara de samponul utilizat in mod normal atunci cand este necesar.

Va recomandam Samponul pentru par stralucitor NIVEA Baby care curata delicat parul fin, pielea sensibila a capului bebelusilor, confera stralucire si lasa parul matasos. Este special creat pentru ochii foarte sensibili ai acestuia.

Daca observi o crestere exagerata a parului dupa primele 6 luni, atunci este recomandat sa consultati sfatul unui medic deoarece aceasta crestere poate fi un semn al deficientei nutritionale (deficitul de fier) sau al altor probleme medicale. Daca problema persista, pediatrul tau iti poate recomanda un dermatolog pentru o examinare mai detaliata.

Daca bebelusul tau nu are deloc par, pentru moment poti doar sa-l incanti cu mirosul placut al samponului. Multi bebelusi nu au deloc par, desi daca te vei uita mai atent, vei observa fire foarte fine de par. Nu te ingrijora, dupa cele 6 luni, pletele bebelusului tau vor fi sanatoase si stralucitoare. mai mult[3]

Copilul la frizer

  • Care este experienta care va vine in minte atunci cand va ganditi la parul copilului dumneavoastra: lacrimi si accese de furie intr-un salon plin de clienti , sau relatia placuta dintre mama si fiica de periere inainte de culcare?

Casa dulce casa

  • Daca totusi copilului ii este frica de frizer, incercati sa ii taiati parul chiar acasa. Copilul se va simti mai linistit si confortabil si in plus veti economisi niste ban.
  • Tundeti-l cu “stil”
    • In prezent copiii inca de la varste foarte fragede sunt preocupati de aspectul lor. Au ca model celebritati-copii care apar la televizor in emisiunile pentru cei mici sau poate pe prietenii lor. Chiar si copiii de gradinita vor sa fie la moda.mai mult[4]
Unelte personale