Cum sa ai o vara minunata cu copilul tau
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
Vasileion [4 editari] |
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Cum sa ai o vara minunata cu copilul tau
Trebuie sa stim cum sa facem o vara frumoasa pentru copilul nostru. Sunt cateva amanunte care il vor face mai fericit in zilele de vara:
1. Hidratarea optima
Pe timpul verii datorita caldurii eliminam foarte multe lichide prin transpiratie, de aceea pentru a evita deshidratarea copilului peste 6 luni, care nu isi ia lichidele exclusiv din laptele matern sau formulele de lapte praf, trebuie sa i se dea multe lichide (apa, ceai, sucuri de fructe) in zilele toride si sa nu fie de la frigider, pentru a evita amigdalitele si complicatiile. Cei mici sub 6 luni trebuie hraniti mai des la san si prin urmare mamele trebuie sa aiba grija sa se hidrateze cu multe lichide, fructe si salate, in functie si de varsta sugarului.
2. Hrana proaspata si depozitarea
Copilasii adora piureurile, iar acum cand avem foarte multe fructe la indemana putem sa le facem din piersici decojite, caise, prune, pepene rosu sau galben. Evitati sa faceti cantitati mari si sa le pastrati in frigider, cel mai indicat este sa faceti piureul pe moment, doar cat are nevoie, sa nu se oxideze. Puteti folosi un mixer sau un blender si sa va folositi creativitatea in functie de varsta copilului. Pediatrul va poate spune cand este cazul sa introduceti in dieta bebelusului si mancare solida, fiecare copil este diferit, si are un anumit ritm de crestere, dar in medie,dupa 4 luni incep sa se trezesca mai des noaptea si poate fi momentul in care laptele matern nu ii mai este suficient. Introduceti pe rand cate un singur aliment solid in dieta si testati cate 3, 4 zile sa nu fie alergic copilul la el. Evitati alimentele cu potential alergenic cum ar fi mierea, capsunele, alunele, laptele de vaca. Nu puneti in alimente sare si nu dati copilului alimente sarate, rinichii copilului pot fi afectati. Evitati zaharul in dieta copilului si sucurile care contin zahar cat de mult puteti, pentru a evita cariile, diabetul si obezitatea.
3. Soarele
Nu iesiti in orele de maxima intensitate solara, cautati zonele verzi, cu umbra. Plimbarile in soarele de dimineata pana in ora 10 sau de seara, dupa ora 18 sunt sanatoase pentru producerea vitaminei D si fixarea calciului in oase. Tineti capul copilului acoperit cu palarioare subtiri. Nu lasati copiii in masina in zilele calduroase, cand coborati pana la magazin, sa nu li se faca rau.mai mult despre[1]