Cum pot sa-mi dau seama la ce este allergic copilul meu? - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cum pot sa-mi dau seama la ce este allergic copilul meu?

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cuprins

Cum pot sa-mi dau seama la ce este allergic copilul meu?

Ia ce va munca si uneori ajutor oferit de testele medicale pentru a pune in evidenta cu exactitate cauza unei alergii. Un raspuns poate fi dat atunci cind atacul allergic apare. Alergiile la mucegai se dezvolta mai ales in perioadele cu vreme umeda sau ploioasa si poate fi dificil sa fie deosebite de raceli. Alergiile la microorganismele din praf sau la parul de animale pot cauza congestie nazala dimineata si poate dura pe tot parcursul anului. Alergiile cauzate de pollen sint mai des intilnite primavera si toamna.

Daca aveti o suspiciune puternica conform careia bebelusul dvs ar fi allergic la un lucru anume, incercati sa tineti “vinovatul” izolat pentru citeva zile. Daca Fido catelusul pare a fi vinovat, trimiteti-l pentru o scurta vacanta la prieteni sau la cotet. Daca banuiti ca microorganismele din praf ar fi vinovate, curatati cu atentie camera bebelusului dvs (cititi mai jos cum sa tineti departe microorganismele din praf). Daca simptomele bebelusului dvs se diminueaza dupa aceste experimente, probabil ca ati identificat problema.

Daca simturile dvs de copoi nu conduc la nimic, atunci este timpul sa faceti o vizita la pediatru. El va examina copilul dvs si va pune o multime de intrebari. Daca el crede ca problema o constituie intr-adevar alergiile, s-ar putea sa va recomande unui specialist alergolog sau aproape sigur va recomanda efectuarea unui test al singelui. Testele sanguine, oricum, dau de cele mai multe ori rezultate negative, ceea ce inseamna ca rezultatul testului indica faptul ca bebelusul dvs nu are nici un fel de alergie, cind de fapt, are. Daca rezultatul testului de singe sugereza o alergie, urmatorul pas pentru micutul dvs ar fi un test de piele, pentru care veti fi nevoita sa va duceti la un alergolog.

Un test de piele presupune injectarea unor cantitati mici de alergeni obisnuiti in pielea bebelusului dvs pentru a vedea cum reactioneaza. Din nefericire, rata rezultatelor negative este de asemenea destul de mare in privinta testelor efectuate la bebelusi avind virsta de sub 18 luni. Aceasta deoarece pielea bebelusilor nu a atins stadiul de completa maturitate (care ar putea face ca testul sa dea un rezultat negativ), sau fiindca alergia suspectata nu este complet dezvoltata la momentul testului. “Avertizez intotdeauna parintii pacientilor mei ca un rezultat negativ al testului de piele este doar previzibil la acel moment in timp, dar nu garanteaza ca un copil nu va dezvolta alergii la un moment ulterior,” spune Carro. “Orice copil ce prezinta simptome persistente de alergii sau simptome care evolueaza negativ trebuie reevaluat intr-o perioada de 6 pina la 12 luni.sursa:mai multe detalii[1]


Cum sunt tratate alergiile la bebelusi?

Cel mai important lucru pe care il puteti face este sa reduceti expunerea bebelusului dvs la factorii alergeni. Iata care sint cele mai bune cai pentru a face aceasta pentru cei mai cunoscuti alergeni:

  • Microorganismele din praf Pasii urmatori par a presupune un mare effort, dar rezultatul final este important. “Am pacienti care isi reduc cu pina la 90% simptomele si aceasta prin eliminarea expunerii la microorganismele din praful din dormitor,”, spune Carro.
    • Acoperiti salteaua si perna copilului dvs cu un material realizat din vinil sau ceva asemantor. (Puteti gasi astfel de invelitori la magazinele traditionale sau online cu produse antialergice.)
    •  Spalati asternutul de pat o data pe saptamina in apa fierbinte (peste 140 F) pentru a elimina microorganismele.
    • Evitati aglomerarea animalelor impaiate in camera copilului dvs — care sint adevarati magneti pentru aceste microorganisme. Cei citiva favoriti fara de care bebelusul dvs nu poate trai trebuie spalati saptaminal sau bagati in congelator pentru o noapte (aerul rece omoara microorganismele)


Puful animalelor

Daca bebelusul dvs este alergic la vreun animal de casa, singura solutie sigura este sa renuntati la animal. Dar aceasta nu este o decizie usor de luat, asa ca luati-o in considerare doar in ultima instanta. Pentru a reduce cantitatea de puf, spalati animalul frecvent (puteti gasi sampoane care reduc puful in magazinele pentru animale de casa), si tineti animalul in afara camerei bebelusului dvs tot timpul.


Mucegaiuri

Utilizati un uscator si un aparat de aer conditionat atunci cind vremea este calda si umeda, mai ales in subsoluri sau alte locuri din casa unde dezvoltarea mucegaiului constituie o problema. Daca aveti mucegai in baie, curatati baia cu regularitate utilizind substante dezinfectante care impiedica dezvoltarea mucegaiurilor (o solutie din clor si apa rezolva de obicei problema), si considerati investirea intr-un sistem de ventilatie modern. Mucegaiurile pot fi deseori gasite si in closete, poduri, frigidere, dusuri, cosuri de gunoi, si sub covoare. sursa:mai mult despre[2]


Ce pot face ca sa evit aparitia alergiilor la copilul meu?

Sa va tineti copilul departe de toti alergenii posibili este cea mai buna preventie posibila, dar realizati aceasta cu masura. “Este nedrept sa va privati copilul de un stil de viata de care se bucura oricine numai pentru a preveni o boala care s-ar putea sa nici sa nu se manifeste in cele din urma,” spune Carro. Asa ca nu va debarasati de pisicuta Pufulici sau Fido catelusul doar pentru ca va temeti ca bebelusul dvs ar putea sa dezvolte o alergie la puful de animale. Oricum, avind in vedere ca alergiile se mostenesc, daca dvs si partenerul dvs sinteti alergici la puful animalelor, atunci poate aminati cumpararea unui animal de casa pina cind copilul dvs mai creste.


Avind in vedere ca alergia la microorganismele din praf este cea mai intilnita — aproape 85% dintre suferinzi sint alergici la ele — asigurati-va ca reduceti la minimum expunerea bebelusului dvs. Aceste microorganisme se gasesc si in materiale textile si covoare si se gasesc aproape in fiecare camera din casa. Dar cei mai multi bebelusi sint cel mai mult expusi in camerele lor, unde saltelele si pernele constituie medii perfecte pentru aceste microorganisme. (Unii estimeaza ca 10% din greutatea unei perne vechi de 6 ani este reprezentata de ramasitele si materialele fecale ale microorganismelor.) Luati in considerare sfaturile de mai sus pentru ca bebelusul dvs sa aiba o camera ce nu prezinta factori de risc.sursa:mai multe detalii[3]


Alergia la lapte a bebelusului

Agitatie, colici = alergia la lapte?


Aproape toti bebelusii au perioade cand sunt agitati. Dar uneori sunt excesiv de agitati deoarece au alergie la proteinele din laptele de vaca, proteine ce reprezinta baza celor mai multe tipuri de lapte praf pentru bebelusi.

Cand apare alergia la lapte?


Acest gen de alergie poate aparea in orice moment al vietii dar este mai frecventa la bebelusi. Intre 2% si 3% dintre bebelusi au o alergie la lapte, care de obicei trece cu timpul.

In cazul in care credeti ca micutul dumneavoastra are o alergie la lapte, consultati medicul. Exista teste care pot diagnostica aceasta problema si exista alternative la produsele de lapte praf si la produsele lactate – pe care vi medicul vi le poate indica.

Alergia la lapte apare si la bebelusii alaptati?


Bebelusii alaptati au un risc mai mic de a face alergie la lapte decat cei care sunt hraniti cu lapte praf, dar cercetatorii nu inteleg pe deplin de ce unii copii fac alergie la lapte si altii nu. Se considera ca in multe cazuri, alergia este genetica.

Cand scade riscul alergiei la lapte?


De obicei, alergia la lapte dispare in timp de la sine pana la varsta de 3-5 ani, dar unii copii nu scapa niciodata de ea.

Alergia la lapte nu este acelasi lucru cu intoleranta la lactoza, incapacitatea organismului de a digera lactoza, rara la bebelusi insa mai frecventa la copiii mai mari si la adulti.

Simptomele alergiei la lapte


Simptomele alergiei la proteina din laptele de vaca vor aparea in general in primele luni de viata. Bebelusul poate manifesta simptomele fie imediat dupa ce a mancat (reactie rapida) fie abia la 7-10 zile dupa consumarea proteinei din laptele de vaca (reactie lenta).

Reactia lenta este cea mai frecventa. Simptomele pot include scaune moi (posibil cu sange), voma, eructatii (ragaieli), refuzul mancarii, iritabilitate sau colici si mancarimi ale pielii.

Acest tip de reactie este mai dificil de diagnosticat deoarece aceleasi simptome se pot manifesta si in cazul altor probleme de sanatate. Cei mai multi copii vor scapa de aceasta forma de alergie pana la varsta de 2 ani.

Rectiile rapide se produc brusc, cu simptome care pot include iritabilitatea, voma, respiratie greoaie, umflare, urticarii, tot felul de bube insotite de mancarimi si diaree cu sange.

In cazuri rare, se poate produce o reactie alegica potential severa numita soc anafilactic – ce afecteaza pielea, stomacul, respiratia si tensiunea bebelusului. Socul anafilactic este mai frecvent la alergiile fata de alte tipuri de alimente decat laptele de vaca.sursa:

citeste mai mult[4]

Tratarea alergiei la lapte

Daca bebelusul dumneavoastra are alergie la lapte si alaptati, este important sa limitati cantitatea de lactate pe care o consumati, deoarece proteina din lapte care cauzeaza reactia alergica poate trece in laptele dumneavoastra.

Ar trebui sa consultati un dietetician pentru recomandarea unor surse alternative de calciu si alte nutriente vitale pentru a le inlocui pe cele provenite din produsele lactate.

Din ianuarie 2006, toti producatorii de alimente din SUA si UE trebuie sa precizeze clar pe etichetele produselor daca alimentele contin lapte sau produse pe baza de lapte, indicand acest lucru in lista ingredientelor sau imediat dupa lista ingredientelor de pe ambalaj.

Daca hraniti bebelusul cu lapte praf, medicul va poate sfatui sa treceti la un produs bazat pe proteine de soia. Daca bebelusul dumneavoastra nu suporta soia, medicul va poate recomanda sa treceti la un produs hipoalergenic, in care proteinele sunt descompuse in particulele componente astfel ca sa fie mai putin probabila producerea unei reactii alergice.

Sunt disponibile doua tipuri de lapte praf (formule) hipoalergenice:


  • Formulele hidrolizate extensiv – contin proteine din laptele de vaca care sunt descompuse in particule mai mici, astfel incat sa aiba un potential alergenic mai mic decat al proteinelor integrale din formulele obisnuite. Majoritatea bebelusilor care au alergie la lapte pot suporta aceste formule, dar in anumite cazuri, tot fac alergie la ele.
    * Formulele bazate pe aminoacizi, care contin proteina in forma ei cea mai simpla (aminoacizii sunt blocurile de baza care alcatuiesc proteinele). Acestea pot fi recomandate daca starea bebelusului nu se imbunatateste chiar si dupa trecerea la o formula hidrolizata.

Pe piata exista si formule „partial hidrolizate“, dar nu sunt considerate a fi intr-adevar hipoalergenice si pot inca provoca recatii alergice semnificative.
Laptele de capra, laptele de orez sau laptele de migdale nu sunt sigure din acest punct de vedere si nu sunt recomandate bebelusilor.

Dupa ce faceti trecerea la alta formula, simptomele alergiei ar trebui sa dispara in 2-4 saptamani. Probabil, medicul copilului va recomanda sa continuati cu o formula hipoalergenica pana cand copilul implineste un an, apoi sa introduceti gradual laptele de vaca in regimul lui alimentar. sursa:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1087&wPage=2


Diagnosticarea unei alergii la lapte

Daca banuiti ca bebelusul este alergic la lapte, consultati medicul. Medicul va va intreba probabil despre antecedentele de alergie din familie sau despre antecedentele de intoleranta la alimente, apoi ii va face un examen fizic copilului.

Nu exista un anume test de laborator care sa diagnosticheze precis o alergie la lapte, deci medicul ar putea recomanda mai multe teste pentru a pune diagnosticul si a elimina alte probleme de sanatate.

In afara analizelor de scaun si de sange, medicul ar putea recomanda un test de alergie a pielii, in care este introdusa cu o seringa o cantitate redusa de proteina din lapte chiar sub sprafata pielii. Daca apare o pata rosie numita wheal (grau), copilul poate avea alergie la lapte.

Medicul va poate cere sa faceti si un test de alimentatie. Dupa o saptamana in care nu ati mai dat copilului lapte, medicul va va recomanda sa-i dati din nou lapte, apoi sa asteptati cateva ore aparitia unei reactii alergice. Uneori medicii repeta acest test pentru a reconfirma diagnosticul.sursa:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1087&wPage=2


Unelte personale