Cum isi arata bebelusii dragostea? - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cum isi arata bebelusii dragostea?

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cum isi arata bebelusii dragostea?

Parintii sunt centrul universului copilului. In primele luni, el nu arata acest lu­cru, dar, prin gesturi simple, reuseste sa faca parintilor cu­noscuta dragostea lui.

Foarte multi parinti sunt surprinsi cand bebelusii lor isi exprima afectiunea sau sentimen­tele. Majoritatea copiilor dezvolta aceste abilitati de la varste foarte mici, prin stabilirea unor legaturi profunde de afectiune in primul rand cu parintii lor, in special cu mama.

Manifestarea afectivitatii incepe cu mult inainte ca un copil sa poata spune ca ii place sau nu ceva sau cineva. Nou-nascutul are sentimentul de atasament fata de mama lui chiar de la nastere. Inca din perioada in care este in burtica mamei, copilul simte si chiar stie mirosul mamei lui, asa ca nu este chiar de necrezut ca manifesta atasament fata de ea chiar de la nastere.

Dar, asa cum spun si parintii adoptivi, dra­gos­tea copilului se manifesta fata de cei care il cresc, nu neaparat fata de mama care i-a dat nastere. Copiii mici se leaga emotional de persoanele care au grija de ei (se ocupa de ei chiar de la nastere) si care le daruiesc afectiune.

informatii utile despre dezvoltarea copilului


La 2 luni, bebelusul incearca sa manifeste – prin grimase de tipul zambetului – bucuria vederii unor fete familiare.

La 4 luni, deja imita anumite elemente de mimica ce exprima bucuria, desigur – daca mama sau persoana care se ocupa de copil nu este depresiva sau nu are o mimica inexpresiva (cu cat mimica adultului este mai expresiva si mai mobila, mai activa, cu atat copilul va invata mai usor si mai repede sa exte­riorizeze sentimentele).

La 7 luni, isi intinde manutele sa fie luat in brate, sa “cheme” adultul pe care il prefera. La 8 luni, isi retrage si impinge corpul cand este in brate, respingand sau indreptandu-se catre persoana pe care o vrea.

La 12 luni, copilul da pupici sau, prin abilitatile motorii achizitionate, manifesta emotii precum bucuria, frica sau tristetea.sursa:citeste mai mult[1]


Unelte personale