Cum culcati bebelusul? - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cum culcati bebelusul?

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cum culcati bebelusul?

Multa vreme era recomandat sa culcati nou-nascutul pe burtica. Aceasta pozitie este astazi total nerecomandata. A fost dovedit ca favorizeaza moartea subita a sugarului…

In ce pozitie?

Inca din primele zile de viata si pe parcursul primului an, bebelusul trebuie culcat:

- pe spate

- fata sa trebuie sa ramana degajata

- nimic nu trebuie sa ii jeneze respiratia

- intr-un pat rigid cu bare.

- pe o saltea ferma, bine adaptata dimensiunilor patului.

- intr-o camera a carei temperatura este de 20° C
Asternutul


Optati pentru un pat cu bare ce nu trebuie sa fie la o distanta mai mare de 6 cm. Aveti grija ca asternutul sa fie bine inchis si adaptat marimii patului pentru ca bebelusul sa nu poata sa alunece intre cele doua si sa se sufoce.

Cearceafurile, cuverturile, pernele sunt nerecomandate, riscurile de sufocare fiind foarte mari. Culcati mai degraba copilul intr-un sac de dormit a carui grosime poate varia in functie de sezon ( preferati sacii de dormit cu inchidere cu fermoar la nivelul pieptului, fiind mai practice).

Dupa sezon

Iarna

Temperatura camerei sale trebuie sa se situeze mereu in apropierea temperaturii de 20° C. Imbracati bebelusul intr-un body, o pijama nu prea groasa si puneti-l in sacul de dormit.


Vara

Atunci cand temperatura camerei sale depaseste 24° C, dezbracati bebelusul, lasandu-i doar pijamaua. Daca temperatura este ridicata il puteti lasa doar in body.mai mult[1]


Unelte personale