Cum ar trebui sa-mi imbrac bebelusul pentru culcare? Pijamale pentru bebe - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cum ar trebui sa-mi imbrac bebelusul pentru culcare? Pijamale pentru bebe

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cum ar trebui sa-mi imbrac bebelusul pentru culcare? Pijamale pentru bebe

In timpul somnului, bebelusii au nevoie de o imbracaminte comoda, care sa le tina de cald si sa fie sigura. Hainutele simple din bumbac sunt cele mai potrivite.


Una din cele mai bune modalitati de a determina daca bebelusul tau are imbracamintea potrivita pentru a nu-i fi nici prea cald si nici prea rece, este sa te uiti la tine insasi sa vezi cum esti imbracata.

Totusi, exista o exceptie in cazul bebelusilor prematuri care au mai putina grasime care sa-i izoleze de frig. In cazul lor este recomandata un strat suplimentar de imbracaminte.

Copilasii mici nu au nevoie de pijama speciala, ci de o imbracaminte care este confortabila, calda, uscata si curata.

Bumbacul este probabil cel mai bun material pentru imbracamintea bebelusilor, in mod special ca haina de somn, deoarece in acesta aerul circula liber si materialul absoarbe umezeala din corp. Haina de noapte din material ignifug este disponibil special pentru bebelusi.

Pentru somn, haina trebuie sa fie indeajuns de lejera pentru a exista libertate de miscare, dar nu prea lejera ca sa nu si-o poata jos in timpul noptii. Imbracamintea de noapte care include si un invelis pentru picioare este populara, deoarece inseamna ca aceasta nu se “ridica” si nu expune pielea la aerul rece.


Imbracamintea de noapte nu trebuie sa fie prea calduroasa. Riscurile sindromului mortii subite a sugarului sunt crescute la bebelusii care devin supraincalziti in timpul somnului.

Cu toate acestea, este mai bine sa-ti imbraci bebelusul in haine mai caldute si sa-l acoperi cu ceva mai subtire pentru ca in cazul in care invelitorile cad jos de pe copilas, el sa fie inca protejat de hainutele lui.

Verifica fata bebelusului tau sa vezi daca este calda sau rece la atingere si adapteaza hainele de noapte in consecinta. Incearca sa mentii o temperatura a camerei in jur de 21ºC pentru un confort optim.

Cu ce iti imbraci bebelusul in pat sa nu aiba nasturi incomozi sau fermoare, deoarece ii vei oferi o mai slaba supraveghere decat in orice alta perioada din zi. Fara imbracaminte care are snururi sau panglici agatate, din cauza riscului de strangulare.

Daca exista vreun nasture, asigura-te ca este bine prins astfel incat acesta sa nu se desfaca si sa nu apara niciun alt pericol nedorit.

Elasticul nu ar trebui sa fie prea strans sau sa fie restrictionat, iar hainele trebuie sa fie corespunzatoare, nici prea mici si nici prea mari, deoarece fiecare poate aduce probleme particulare.

Hainele dintr-o bucata, cu fermoar in fata, sunt ideale pentru imbracamintea de noapte, in mod special daca sunt facute din bumbac. Acestea sunt calduroase, confortabile, ne-restrictive si in general, nu au ornamente de prisos care pot fi riscante si periculoase.

Totusi, trebuie sa fi atenta in timpul iernii, daca trebuie sa schimbi scutecul bebelusului inseamna ca intregul sau corp va fi expus la aerul rece, decat daca esti in stare sa-i desfaci doar partea de la mijloc in jos.

Asa ca la orice haine de bebelus, imbracamintea de noapte ar trebui sa fie usor de spalat. Bebelusii pot cateodata sa scuipe in timpul somnului si de asemenea putine scurgeri pot sa apara pe langa scutec.

Nu te lasa sedusa de cumpararea de pijamale doar deoarece acestea sunt dragute si colorate. Cand vine vorba de bebelusi, practic si sigur este intotdeauna optiunea cea mai buna.citeste mai mult[1]



Unelte personale