Cum alegem samponul pentru copii - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cum alegem samponul pentru copii

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [4 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cum alegem samponul pentru copii

Produsele cosmetice contin adesea foarte multe elemente chimice ce au un efect negativ asupra sanatatii pe termen lung. Afla de ce trebuie sa fii atenta la tipul de sampon folosit de familia ta si cum poti interpreta ingredientele de pe eticheta produselor. Un par frumos se intretine prin spalarea lui la intervale de 3-5 zile cu un sampon iar apoi un balsam hranitor.

Barbatii nu sunt intotdeauna atat de preocupati cand vine vorba de ingredientele din sampon si gel de dus dar tu, ca o mama grijulie ce esti trebuie sa fii bine informata cand vine vorba de alegerile pe care le faci atat pentru tine cat si pentru copilul tau.

Fie ca e vorba de samponul pentru copii sau samponul tau sau al sotului trebuie sa stii ce ingrediente contine si cat de daunator poate fi sanatatii familiei tale.

Un studiu din 1998 a descoperit o legatura stransa intre un ingredient din sampon si bolile de piele, respectiv cancer. Utilizarea diethanolaminei, pe scurt DEA, un agent de spumare din compozitia samponului a fost interzisa in mai multe tari din lume din cauza acestei legaturi cu cancerul. Acesta actioneaza si ca agent de penetrare, ceea ce inseamna ca alte ingrediente pot fi absorbite mai usor in piele.

Trebuie sa stii ca un sampon poate sa contina pana si 5 parabeni (butil, etil, metil, isobutil si propil) asa ca fii foarte atenta la ingrediente atunci cand cumperi samponul copilului sau chiar si al tau. Deasemenea si recipientele de plastic trebuie sa iti dea de gandit, pentru ca doar o mica parte din acestea se recicleaza. Apa reziduala nu intotdeauna reuseste sa indeparteze, prin clatire, toate ingredientele cosmetice ale samponului.mai mult despre[1]


Unelte personale