Cresterea cantitarii de fier in dieta zilnica a unei gravide - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cresterea cantitarii de fier in dieta zilnica a unei gravide

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [5 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cresterea cantitarii de fier in dieta zilnica a unei gravide

Dieta

De ce avem nevoie de Fier ? Fierul este un mineral cu un rol foarte important la nivelul hemoglobinei, acea substanta ce face parte din sange, si care are rolul de a transporta oxigenul la organele corpului uman. Fierul conduce, de asemenea, oxigenul la nivelul muschilor, ajutand la functionarea normala a acestora. Tot fierul ne ajuta sa rezistam la stress si ne mareste rezistenta la diversele maladii.

Eficienta absorbtiei fierului in corp creste in timpul graviditatii. De aceea, pentru femeia gravida este foarte important sa consume mult mai mult Ffer in timpul graviditatii, pentru a fi sigura ca atat ea, cat si fatul, primesc o cantitate suficienta de oxigen. Fierul ajuta de asemenea la eliminarea senzatiilor de oboseala, slabiciune, iritabilitate si depresie.

Cat de mult Fier ar trebui sa consume femeia insarcinata in timpul sarcinii ?

Daca urmati o dieta echilibrata si daca consumati diferite alimente bogate in Fier, atunci puteti fi sigura ca nivelul fierului in organismul dvs. este suficient pe timpul sarcinii. De asemenea, va pot fi folositoare urmatoarele sfaturi:

1. Se recomanda, atat pentru femeia insarcinata cat si pentru femeia care alapteaza un consum zilnic de Fier de 30 mg.

2. Consumati cel putin de 3 ori pe zi alimente bogate in fier pentru a fi sigura ca veti beneficia de cele 30 mg. de fier zilnice din dieta dvs. (aveti mai jos o lista a alimentelor bogate in Fier).

3. Cele mai bune surse de fier sunt alimentele pe baza de cereale, (in special grau), pestele si legumele proaspete.

Ar trebui sa consum un supliment de Fier ?

Cereti sfatul medicului Dvs. curant in ceea ce priveste un supliment de fier. Regelemntarile internationale recomanda ca toate femeile insarcinate ce urmeaza o dieta echilibrata sa consume un supliment de fier ce asigura un apaort de cel putin 30 mg. zilnic, in special in cel de-al doilea si cel de-al treilea trimestru al sarcinii. Daca se istaleaza semnele unei anemii, medicul curant poate mari doza zilnica de Fier. Insuficienta Fierului din corp provoaca anemia, fenomen ce se manifesta printr-un numar si o marime foarte scazute al celulelor rosii din corp. Acest fenomen se poate maifesta fie datorita absorbtiei deficitare a Fierului sau fie unei pierderi masive de sange.mai multe detalii[1]


Unelte personale