Copilul hiperkinetic. Ce este hiperactivitatea? - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Copilul hiperkinetic. Ce este hiperactivitatea?

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [5 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Copilul hiperkinetic. Ce este hiperactivitatea?

Daca copilul tau are probleme in a intelege ce i se spune, viseaza cu ochii deschisi sau are probleme in a se concentra, poate avea o tulburare numita hiperactivitate.


Hiperactivitatea a fost definita ca o tulburare impulsiva si este adesea numita hyperkinesis. Aceasta este un grup de simptome sau sindrom, care este caracterizat de un nivel de activitate mai mare decat nivelul de activitate normala, de obicei asociata cu leziuni ale creierului.

Copiii sunt foarte excitabili, impulsivi si usor de distras si multi dintre ei au dificultati de invatare.

Unora dintre acesti copii le este administrata amfetamina sau alte medicamente care par sa aiba efectul paradoxal de a-i calma.

Atunci cand un adult ia acest medicament ii provoaca o reactie inversa. Hiperactivitatea este o boala emotionala foarte controversata.

Profesorii din scoli au raportat faptul ca unul sau mai multi dintre astfel de elevi au la scoala dificultati in a sta linistiti si a se ocupa de o anumita activitate.

Copilul care sufera de aceasta boala emotionala va neglija activitatile atunci cand un intreg grup este implicat, este dezorganizat si manifesta probleme de atentie.

Ei prezinta, de asemenea, probleme in a intelege mesajele. Unii dintre ei vor actiona din impuls (hiperactivitate) sau vor visa cu ochii deschisi (hypoactivi).

Acesti copii vor vorbi adesea neintrebati si au probleme cu stabilirea si mentinerea relatiilor cu alti copii. Aceasta boala este, de asemenea, numita tulburare prin deficit de atentie.

Hiprekinesis este de asemenea definita ca un sindrom comportamental distinct la copii, care prezinta niveluri supra normale de activitate, fara dovezi de patologie neuronala sau leziuni cerebrale.

Expresia "sindromul copilului hiperactiv" este frecvent folosita ca sinonim, desi dovezile sugereaza ca hiperactivitate este doar unul dintre simptomele de hiperkinesis citeste mai mult[1]


Unelte personale