Constipatia in timpul sarcinii - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Constipatia in timpul sarcinii

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Trucuri care previn constipatia

  • Consumati o cantitate crescuta de fibre din cereale, paine integrala, fructe si legume proaspete; specialistii numesc ca fiind un aport optim o cantitate de 25-30 grame de fibre pe zi.
  • Beti apa in cantitate sporita, 8-10 pahare pe zi. Puteti adauga si cate un pahar de fructe stoarse precum prunele sau piersicile. Transpiratiile abundente, climatul ud si calduros si exercitiul fizic maresc pierderile de apa ale organismului.
  • Mentineti constant un ritm de exercitii fizice. Plimbarile zilnice sunt cele mai beneficice si placut de realizat. Efortul sustinut nu cere mai mult de 30-45 minute de 2-3 ori pe saptamana.
  • Tonicitatea musculaturii intestinale este stimulata si de jocul cald-rece; consumati un aliment rece si treceti rapid la o bautura calda.
  • Dati o importanta deosebita diurezei; nu amanati sa folositi toaleta pe parcursul zilei.
  • Revizuiti impreuna cu medicul cantitatea de suplimente vitaminice si mai ales de fier.


In privinta pastilelor si ceaiurilor laxative parerile sunt cam sceptice. Este bine sa nu fortam peristaltica intestinala, mai ales intr-o luna mare a sarcinii, si de aceea specialistii nu recomanda suplimente, fie ele alimentare sau medicamentoase. Prin folosirea acestora organismul se poate deshidrata sau va fi privat de elemente si saruri importante. Oricum, nu luati pilule minune fara a intreba initial medicul care va supravegheaza sarcina.
Nu toate poftele culinare trebuie satisfacute in cursul sarcinii. Evitati alimente precum dulciurile rafinate, cartofii, orezul.

Cand devine constipatia mai mult decat normal?

Daca intarzierea scaunelor se insoteste de dureri abdominale intense, perioade de alternanta cu diareea sau eliminati mucus si sange odata cu scaunul, nu ezitati sa cereti sfatul unui specialist.
Umflarea venelor la nivelul rectului (hemoroizii) pot sa apara pentru prima data in timpul sarcinii sau se pot agrava ca exprimare clinica si toate acestea tot datorita constipatiei. Ei pot fi extrem de suparatori mergand uneori pana la sangerare locala.
Acordati-va un pic de timp inainte de a cuantifica eficacitatea remediilor folosite. Chiar si simpla schimbare a stilului de viata poate fi benefica daca avem radbare si lasam sa treaca o perioada suficienta pentru a-si face simtit efectul. mai mult despre[1]

Unelte personale