Cel mai mic bebelus din lume - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cel mai mic bebelus din lume

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cel mai mic bebelus din lume: 275 de grame

Un băieţel a supravieţuit şi este perfect sănătos, deşi s-a născut înainte de termen, cu o greutate de numai 275 de grame, într-un spital din Germania.

O femeie din Germania a născut un băieţel, după 25 de săptămâni de sarcină. Bebeluşul cântărea 275 de grame. Potrivit specialiştilor de la Universitatea de Medicină Gotinga (UMG) din Germania niciun băieţel, care a avut o greutate mai mică de 350 de grame la naştere nu supravieţuise anterior.

Până acum, au trăit numai trei fetiţe, care aveau mai puţin de 300 de grame. Purtătorul de cuvânt al UMG, Stefan Weller a declarat că numărul de fetiţe premature care reuşesc să supravieţuiască este cu 25% mai mare decât cel al băieţeilor.

Potrivit medicilor, pe data de 25 iunie 2009, o femeie însărcinată în 25 de săptămâni s-a prezentat la spital. Din cauza unor complicaţii, cadrele medicale au fost nevoite să îi facă o cezariană. Din fericire, în timpul operaţiei bebeluşul nu a suferit traumatisme cerebrale, nici infecţii.

Nou-născutul a fost ţinut trei luni la incubator, timp în care medicii l-au supus unor tratamente cu stimuli, pentru dezvoltarea sistemului neurologic. Potrivit ziarului „ABC”, copilul a fost externat, dar este supus lunar la investigaţii medicale amănunţite.citeste mai mult[1]

Unelte personale