Ce poate manca atunci cand are diaree
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
Danuta [4 editari] |
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Ce poate manca atunci cand are diaree
Potrivit recomandarilor scolii romanesti de pediatrie, alimentarea copilului in timpul si dupa un episod diareic acut se face tinandu-se cont de varsta, alimentatia premergatoare diareei, forma si severitatea bolii.
Se poate intampla ca diareea sa aiba o evolutie mai prelungita care, mai ales daca e prost tratata, sa evolueze in diaree cronica sau sa genereze alte complicatii. De aceea, colaborarea permanenta dintre mama si medicul pediatru care supravegheaza evolutia bolii este regula de baza in vindecarea rapida a copilului.
Sugarul alimentat la san
In cazulcopilului alimentat natural, chiar in plin episod de diaree acuta, se recomanda mentinerea in continuare la san, fara sa se mai pastreze insa un anumit program de masa; medicii recomanda alimentarea bebelusului "la cerere". Daca e deja obisnuit, sugarul poate primi, in completarea meselor, supa de morcovi sau apa de orez. Totodata, este necesara administrarea de Gesol - 50 ml pentru fiecare scaun modificat, pana la normalizarea acestora.
Sugarii sub varsta de 5-6 luni...
...alimentati predominant cu lapte (natural sau artificial). Foarte importante sunt doua elemente: momentul introducerii preparatului dietetic si cantitatea: realimentarea trebuie sa inceapa dupa 4-6 ore de reechilibrare hidroelectrolitica (timp in care copilului i s-a dat Gesol pe cale orala).
Care sunt alimentele permise? In primul rand laptele dietetic sau asa-numitul asa-numitul lapte "medicament", adica fara lactoza. Cantitatea de lapte dietetic optima este de 40-50% din masa respectiva, restul de 60-50% completandu-se cu supa de morcovi sau mucilagiu de orez (in functie de caz).
In continuare se creste progresiv cantitatea de lapte dietetic (cu 30-40% la fiecare masa), astfel incat in 2-3 zile sa se ajunga la ratia completa. Abia dupa normalizarea certa a scaunelor se trece la alimentatia normala, obisnuita, de dinaintea episodului diareic. Reluarea "diversificarii" alimentatiei (cu sucuri sau pireuri de fructe) trebuie facuta insa prudent, prin reintroducerea cate unui singur aliment pe zi si in cantitati foarte mici.mai mult despre[1]