Ce papam in primul an - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Ce papam in primul an

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Ce papam in primul an

Hrana din primul an este extrem de importanta pentru dezvoltarea bebelusilor. In textul de mai jos ai cateva informatii mai putin cunoscute de parinti.

Bebelusii care au fost alaptati au abilitati cognitive superioare datorita unui acid gras continut de laptele de mama, numit acid docosahexaenoic, din grupa acizilor de tip omega 3.

Compozitia laptelui matern se schimba la fiecare 24 de ore, se arata intr-un studiu publicat in Nutritional Neuroscience. Astfel, s-a constatat si ca nivelurile de nucleotide - strans legate de mecanismele care coordoneaza somnul - variaza de-a lungul zilei in compozitia laptelui matern.

Concentratiile cele mai mari de nucleotide se afla in laptele "de seara" colectat, in vederea experimentelor, dupa ora 20.

Sfat: Britanicii au descoperit ca laptele matern contine un ingredient care protejeaza intestinele sensibile ale nou-nascutilor.

Este vorba despre PSTI (pancreatic secretory trypsin inhibitor), care inregistreaza nivelurile cele mai ridicate in colostrul produs in primele zile dupa nastere. Nivelurile de PSTI sunt mai ridicate in primele zile dupa nastere.

Nu schimbati formula fara aprobarea medicului pediatru
O echipa de cercetatori americani a descoperit ca mai mult de jumatate dintre copiii implicati in studiul lor au trecut printr-o schimbare de formula in primele sase luni de viata, fara ca acest lucru sa fi fost recomandat de pediatru.

Schimbarea a fost facuta de catre parintii care au banuit ca bebelusul lor sufera de intoleranta la lactoza, dar fara ca acest "diagnostic" sa fie confirmat de medic. Cercetatorii au demonstrat ca, in realitate, copiii nu sufereau de vreo intoleranta si ca parerea parintilor fusese gresita.citeste mai mult[1]

Unelte personale