Ce faci cand copilul viseaza urat? - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Ce faci cand copilul viseaza urat?

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutareCe faci cand copilul viseaza urat?

Noaptea poate de­ve­ni o perioada in­frico­sa­toa­re pen­­tru copilul tau. El este la varsta la care imagi­natia are o dezvoltare explo­ziva, este vie si uneori fara mar­gini.

Prescolarii deformeaza deseori realitatea in timpul zilei - de aceea, de multe ori noaptea, fragmente ale realitatii deformate sunt tran­sferate in vise urate sau cos­ma­ruri.

Nu este cazul sa te autoin­vi­no­va­testi pentru aceste vise urate. Ele nu reflecta intotdeauna pro­bleme emotionale sau psihologice. Daca sunt fenomene izolate, copi­lul nu trebuie dus la psiholog.

In continuare, gasesti explicate cele mai frecvente vise urate pe care le au copiii si afli cum sa le “tratezi”...

Caderea in gol - Copiii viseaza uneori ca isi pierd echilibrul sau cad in gol - mai ales cand s-au intamplat evenimente nepre­vazute peste zi sau exista in min­tea lor o nemul­tumire legata de stabilitate, siguranta, nemul­tumire de sine, deza­ma­gire fata de ceva ce au facut.

Alteori, asemenea vise sunt cauzate de inceputul unei otite/ de o afectiune a timpanului.

"Sunt urmarit” - Unul dintre cele mai urate si des intalnite vise este acela in care copilul este urmarit de oameni rai, care vor fie sa-l omoare, fie sa il fure si sa il duca depar­te de familia lui. In aceste vise se transpune de fapt anxietatea de separare sau complexul de abandon care il cople­seste pe copil in timpul zilei si il urmareste sub aceasta forma si noaptea.


Transformarile - In unele vise, un animal de casa prietenos, o jucarie inofensiva prinde viata si se transforma intr-un monstru.

Aceasta transformare a unui lucru inofensiv in ceva amenintator ne poate duce cu gandul la faptul ca in viata copilului exista poate o persoana care pare draguta si buna, dar care uneori se compor­ta agresiv sau, intr-un fel sau altul, este perceputa de copil ca pericu­loasa sau amenintatoare.citeste mai mult[1]

Unelte personale