Caria de biberon - prima problema dentara - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Caria de biberon - prima problema dentara

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Caria de biberon - prima problema dentara

Caria de biberon apare tocmai din cauza obiectului care o provoaca, si anume biberonul. Totusi, vina nu este exclusiv a acestuia, cat a lichidului care se administreaza copilului cu ajutorul lui.

Lichidele indulcite cu zahar sau miere reprezinta adevarati dusmani pentru dintisorii sensibili ai copilului tau. Acestea formeaza o placa bacteriana care ataca smaltul dintilor in timp, ducand la aparitia cariilor. Singurul lichid care nu ataca dantura e apa.

Biberonul nu trebuie sa fie prezent in permanenta in gurita copilului, deoarece nu face decat sa ii afecteze smaltul. Cel mic nu trebuie lasat sa fuga cu biberonul in gura, sa adoarma cu el sau sa ii fie administrat de fiecare data cand incepe sa planga. Treptat va deprinde adevarate obiceiuri care ii vor dauna odata cu trecerea timpului.


In orice caz, copilul nu trebuie sa asocieze biberonul cu o jucarie pe care o poate folosi ori de cate ori vrea el. Ajuta-l sa asocieze obiectul cu momentul hranirii si cam atat.

Caria de biberon - prima problema dentaraCaria de biberon mai apare si din cauza folosirii mierii pentru inmuierea suzetei, administrarii de siropuri medicinale sau a altor lichide dulci inainte de culcare, precum si din cauza unei alaptari prelungite dupa momentul aparitiei molarilor.

Acest tip de carie provoaca durere bebelusului, iar acesta va refuza treptat mancarea si va plange aparent fara motiv. Ea apare in jurul varstei de doi ani.

Biberonul trebuie exclus din hranirea copilului dupa varsta de un an. Il vom inlocui cu o canita.

Din momentul in care apar primii dinti, copilul trebuie dus la dentist, iar acasa trebuie inceput periajul. Pe masura ce creste, verifica gurita copilului pentru a semnala din timp eventualele carii. mai mult[1]


Unelte personale