Candidoza bucala - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Candidoza bucala

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [4 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Candidoza bucala

Candidoza este data de un microorganism denumit Candida albicans. Aceasta este o infectie micotica determinata de o ciuperca destul de frecvent intalnita in patologia umana.

De obicei, infectiile micotice sunt asociate unor deficiente imunologice ale organismului in cauza

(adica un organism slabit de mai multe boli sau cauze fiziologice). Lanou nascuti exista deja un organism vulnerabil prin deficitul imunologic existent in mod normal in primele 3 luni de viata.

Dupa 3 luni, la bebelusi, dispar anticorpii primiti de la mama

In primele 3 luni sugarul se apara de infectii prin anticorpii pe care ii primeste de la mama in perioada intrauterina. Apoi, acesti anticorpi dispar, treptat luandu-le locul anticorpii formati de propriul organism. In aceasta perioada de tranzitie au mare importanta anticorpii primiti de copil prin laptele matern. Daca suprapunem aceste date veti observa cat de importanta este alimentatia naturala exclusiva pana la varsta de cel putin 5 luni.

A fi purtator de Candida Albicans nu presupune existenta bolii

Candida albicans este extrem de raspandita, poate chiar 90 % din populatie este purtatoare de aceasta ciuperca. Asta nu inseamna ca toti suntem bolnavi, ci doar o parte, restul fiind purtatori, lucru ce depinde foarte mult de starea organismului cum am explicat mai sus.

Acestui microb ii place sa traiasca pe mucoase : cavitatea bucala, tubul digestiv, cai urinare, vagin. In aceste locuri poate provoca uneori fenomene care constau in modificarea aspectului si compozitiei secretiilor locale precum si modificarea caracteristicilor mucoasei respective (candidoza). citeste mai mult[1]


Unelte personale