Cand incepe bebe sa manance carne? - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cand incepe bebe sa manance carne?

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [4 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cand incepe bebe sa manance carne?

Momentul in care incepem sa diversificam alimentatia micutilor reprezinta startul pentru noi obiceiuri alimentare ce vor influenta dezvoltarea organisumului pentru toata viata. Se stie cu exactitate ca primele 4-6 luni sunt dominate de alimentatia lactate, de preferat fiind laptele matern. Acesta aduce toate elementele nutritive si energetice necesare cresterii si dezvoltarii.

Mai mult, intervenind prea devreme, suprasolicitam functiile digestive ale micutilor si se pot creea astfel dezechilibre grave. Inainte de varsta mai sus amintita, deglutitia pentru solide nu este maturizata si pozitia insasi a corpului si capului poate predispune la accidente.

Va puteti ghida inainte de inceperea alimentatiei solide daca sugarul are urmatoarele achizitii:

  •  Isi tine capul si se sprijina destul de bine atunci cand sta in fundulet
  • Urmareste cu ochii alimentele
  • Deschide gurita cand vede ca se apropie mancarea
  • Isi misca buza de jos atunci cand indepartati lingurita din gurita
  • Poate sa impinga alimentele din lingurita pana in spatele gurii pentru a fi inghitite

In trecut, indicatia de introducere a alimentelor bazate pe carne era in jurul varstei de 7-8 luni, in functie de toleranta si complianta micutilor. Astazi, mizam pe scaderea acestui interval tocmai datorita unor beneficii de necontestat observate de-a lungul timpului. Dupa varsta de 6 luni rezervele de fier si zinc ale organismului incep sa scada si laptele numai face fata noilor necesitati metabolice.

Micro si macronutrientii din carne vin si suplimenteaza golurile nutritive din alimentatie si de aici recomandarea de a incepe administrarea de carne inca foarte devreme, aproape de 6 luni.

Aproximativ 90% dintre sugarii cu varsta de 10 luni au deficit de fier si zinc; aceste doua elemente, cu rol foarte important in dezvoltarea organismului, trebuie adusi din alimentative pentru a fi asimilati. Carnea este o sursa importanta si cam singura in acest sens.mai mult[1]


Unelte personale