Calciu in dieta zilnica a unei gravide - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Calciu in dieta zilnica a unei gravide

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [3 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Calciu in dieta zilnica a unei gravide

Alimentatie

De ce avem nevoie de calciu ? Calciul este un element nutritiv de care organismul uman are nevoie pentru a ajuta la constructia dintilor sanatosi si a oaselor puternice. Calciul ajuta, de asemenea, la circulatia normala a sangelui in corp, ajuta la buna functionare a musculaturii si a nervilor si controleaza functionarea normala a inimii. Cea mai mare cantitate de calciu din organismul uman este gasita in interiorul oaselor.

Ce se intampla daca nu acumulam o cantitate suficienta de calciu ?

Organismele noastre in dezvoltare au nevoie de o cantitate destul de mare de calciu, pentru a se dezvolta normal. Daca nu acumulam o cantitate suficienta de calciu pentru a sprijini dezvoltarea armonioasa, normala, a corpului, corpul nostru va consuma calciul din oase, producand slabirea masei osoase, cu riscul aparitiei osteoporozei.

Osteoporoza cauzeaza subtierea dramatica a oaselor, avand ca rezultat oase foarte slabe, moi, care se pot rupe extrem de usor.

Graviditatea este o perioada deosebit de critica pentru femeie, daca aceasta nu acumuleaza calciu in cantitati suficiente. Chiar daca problemele nu apar chiar din timpul sarcinii, o cantitate inadecvata de calciu in corp in aceasta perioada a vietii poate duce mai tarziu la scaderea rezistentei oaselor, putand ducand mai tarziu chiar la instalarea osteoporozei.mai multe detalii[1]


Unelte personale