Bumbac organic - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Bumbac organic

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Bumbacul organic pentru bebelusul tau

Deoarce bebelusii au un sistem imuntar scazut, trebuie sa fii atenta la tot ce atinge pielea bebelusului. Bumbacul organic este o solutie la materialele supraelastice.
De ce sa alegi bumbacul organic pentru bebelusul tau si cu ce difera acesta de bumbacul simplu? Bumbacul organic este crescut fara pesticide si fara substante chimice, fermierii ecologici bazandu-se pe ingrasaminte organice si pe rotatia manuala a culturilor.

Campurile de bumbac organic sunt fertilizate in mod natural, insectele parazite sunt folosite pentru a controla in mod natural daunele recoltei iar buruienile sunt inlaturate cu sapa, cu tractorul sau manual.

Bumbacul organic este crescut fara substante toxice deci, nu contine otravurile sintetice care ar fi putut fi absorbite in fluxul sanguin prin contact cu pielea unui nou nascut.

Factorii care ar fi putut avea un efect negativ asupra bumbacului si implicit pentru bebe sunt inlaturati din culturile organice. Astfel, pesticidele utilizate sunt naturale, acestea contin de obicei un amestec de chili, usturoi si sapun ce tine daunatorii departe de culturi, dar nu distruge pradatorii naturali.

Culturile organice de bumbac sunt „hranite” mai ales de ploaie iar solurile sunt fertilizate cu materiale naturale ecologice care ajuta solul dandu-i un continut ridicat de humus facandu-l astfel sa mentina mai bine umiditatea si fertilitatea.

Bumbacul certificat organic inseamna ca bumbacul a fost crescut in conformitate cu stricte standarde care sunt verificate de state independente sau de organizatii private.

Certificarea include inspectii pe domeniile fermei si facilitatile de procesare precum si testarea periodica a solului pentru a se asigura ca standardele stabilite au fost indeplinite.

Certificarea productiei de bumbac organic este o asigurare pentru cumparator si incurajeaza plata preturilor premium pentru agricultorii care se angajeaza in practice ecologice.

Inainte de 2006, programele de certificare si standardele variau, in special ca raspuns la diferentele regionale, desi existau concepte fundamentale generale.

Recent, au fost stabilite standarde internationale, astfel ca fiecare organizatie certificata foloseste aceleasi standarde pentru controlul si inspectia productiei de textile organice. mai mult despre[1]Unelte personale