Bebelusul vine acasa de la spital!
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
Danuta [3 editari] |
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Bebelusul vine acasa de la spital!
Ai trecut cu brio de tot ce inseamna travaliu si nastere dar te asteapta o noua aventura: in cateva zile bebelusul va face cunostinta pentru prima oara cu noua sa casa. Mai jos vei gasi cateva lucruri elementare pe care trebuie sa le stii/ sa le cumperi in momentul in care aduci bebelusul acasa de la spital.
Dupa nastere, in spitalele romanesti mama nu beneficiaza de toate informatiile si suportul de care are nevoie. Uneori din lipsa de personal, alteori dintr-un dezinteres total. Ca noua mamica, n-ar trebui sa fii surprinsa daca sentimentele tale sunt un pic confuze, mai ales daca este primul copil. Probabil ca esti un pic emotionala, nervoasa, obosita si "ingrozita" pe masura ce realizezi ca intr-o oarecare masura ai pierdut controlul asupra vietii tale.
Cum faci toaleta bebelusului?
Nou nascutul va face baie zilnic, la 2 ore DUPA masa iar temperatura apei nu trebuie sa depaseasca 37 de grade. Asa te poti asigura ca invartitul in cadita nu-i va scoate tot lapticul din stomac. Din experienta pot spune ca cele mai bune sapunuri/ sampoane sunt cele de la Mustela, Hipp, Sanosan sau Nivea. In ceea ce priveste uleiul de masaj, daca nu te multumeste nici una din marcile de mai sus, il poti prepara singura: ulei de masline fiert la bain Marie 30 de minute si racit.
Ochisorii bebelusului se spala/ sterg de la coltul exterior spre cel interior folosind comprese sterile si ser fiziologic la monodoze de plastic.
Plimbarile in aer liber ar trebui sa faca parte din rutina zilnica inca din prima saptamana de viata (in functie de vremea de afara), la inceput nu mai mult de 10 min, apoi se mareste treptat durata. Nu-l scoateti afara dupa ploaie, pe ceata sau la temperaturi de -2, -3 grade Celsius.
In cazul in care febra bebelusului nu cedeaza, apar varsaturi biliare sau cu sange, i se invineteste pielea la nivelul fetei si/sau extremitatilor, are scaun cu sange, curba ponderala este nesatisfacatoare sau are schimbari bruste, majore ale dispozitie este bine sa va indreptati catre medic sau cel mai apropiat spital pentru o consultatie.