Bebelusul si canicula - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Bebelusul si canicula

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [4 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Bebelusul si canicula

Chiar daca ploile sunt abundente, avem parte insa si de calduri foarte mari, iar alternanta este cu atat mai naucitoare.î


Cum trebuie sa ferim copilul in momentele de canicula, vom afla in cele ce urmeaza.


In primul rand sa avem grija la imbracaminte, nu e bine sa il tinem aproape dezbracat, cu pielea expusa la soare, ci mai bine ii dam haine lejere, de bumbac subtire, vaporoase, si preferabil albe sau cat mai deschise la culoare, sa reflecte lumina si caldura soarelui si nu sa o absoarba. De asemenea, sa nu fie stranse pe corp si sa-i lasam piciorusele goale, fara sosete, sa nu retina caldura si sa creeze disconfort. O palarioara subtire cu boruri mai largi sa-i acopere si umerii ar fi ideala.

Folositi umbrelute si mergeti prin zonele cu umbra, preferabil cu verdeata si daca se poate, nu iesiti in orele de maxima canicula.

Ar fi foare bine sa aveti un carucior inalt, sa fie bebelusul cat mai departe de asfaltul incins.

Sa aveti mereu lichide la dumneavoastra, sa le feriti de lumina solara sa nu se infierbante, si sa dati bebelusului sa bea cat mai mult, sa se hidrateze si sa se racoreasca. Un semn de deshidratare poate fi si faptul ca nu mai uda scutecul prea des. Daca il hraniti la san, probabil va avea nevoie sa suga mult mai des, de accea trebuie sa va hidratati optim si dumneavoastra. Daca bebelusul are peste 6 luni putem sa-i dam sucuri de fructe facute acasa, iar pentru cei mai mari fructele si salatele de legume ii mentin hidratati.

Puteti sa-i dati o jucarie de cauciuc speciala pentru gingii, pe care ati tinut-o cateva ore in frigider, sa se poata racori cu ea in manuta.

Din cand in cand racoriti fata, gatul, umerii, manutele si picioarele cu un prosopel umed. mai multe detalii[1]

Unelte personale