Bebelusul de sase luni - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Bebelusul de sase luni

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Bebelusul de sase luni

Bebelusul tau cel vorbaret

La sase luni bebelusul vede si aude lumea aproape la fel de bine ca si tine. Capacitatile sale de comunicare se dezvolta rapid, ceea ce o demonstreaza si gangurelile, schimbarile de tonalitate. La aceasta varsta, jumatate din copii ganguresc, repetand o singura silaba cum ar fi , “ba”, “ma”, “ga” sau alte sunete formate dintr-o vocala si o consoana. Cativa chiar vor adauga inca o silaba, scotand sunete mai comlexe. Iti poti incuraja copilul imitandu-l si facand din asta un joc. Va fi fericit si daca il asculti ca si cum l-ai intelege si totul ti s-ar parea foarte interesant. Acum poate recunoaste diferite tonuri si inflexiuni ale vocii si s-ar putea sa se sperie sau chiar sa planga daca ii vorbesti rastit.Stimuleaza-i simturile

Bebelusul isi foloseste toate simturile pentru a explora si a invata cat mai multe despre lume. Asigura-te ca are in jurul lui multe obiecte pe care le poate atinge, manipula, baga in gura. Ii va face mare placere sa stranga in mana o minge de cauciuc, sa mangaie o bucata de blana, sa mestece un inel dentar si sa auda un clopotel sunand in interiorul unui ursulet de plus.


Citeste-i povesti

Este recomandat sa ii citesti bebelusului cu voce tare in fiecare zi incepand din prima luna si in aceasta perioada ii va face mare placere sa va uitati la cartile cu poze impreuna. Nu conteaza ce varsta are bebelusul, dar cititul este o sansa pentru amandoi de a petrece timp impreuna. Ii vei imbunatati vocabularul si capacitatea de comunicare si vei face ca lectura sa fie una din activitatile lui preferate si mai tarziu.

Bebelusul tau se dezvolta normal?

Tine minte ca fiecare copil e unic si se dezvolta intr-un ritm propriu. Bebelusul poate atinge anumite nivele de dezvoltare mai devreme sau mai tarziu. Varstele considerate ca puncte de reper sunt medii si nu varste fixe.
Daca bebelusul s-a nascut prematur, se va dezvolta mai incet decat alti copii de varsta lui. Chiar si medicii pediatri, evalueaza dezvoltarea bebelusului tinand cont de data la care ar fi trebuit sa se nasca si nu de la cea la care sa nascut.mai multe detalii[1]


Unelte personale