Bebelusul, frigul si raceala - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Bebelusul, frigul si raceala

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Bebelusul, frigul si raceala

De ce racesc bebelusii?
Prima explicatie:
Sa nu se renunte foarte usor, cum este moda, la a-i da bebelusului alimentatie mixta numai ca sa nu-i fie foame. Fals! Aceasta va duce direct catre scaderea imunitatii. Si-atunci te miri de ce ii curge mereu nasul, de ce are repetate infectii aeriene, temperatura, ii dai mereu antibiotice. Acestea nu sunt decat cateva argumente solide pentru alimentatia la san.

A doua explicatie:Putine mame stiu sa imbrace copilul adecvat cu temperatura de afara. Mai ales cele din sudul tarii, care ii infofolesc nejustificat, mai pun si fularul, batista pe nas. In fuctie de particularitatile copilului, fiecare mama trebuie sa se adreseze medicului, cel putin o data pe luna.

A treia explicatie:
Evita cat poti aglomeratiile. Ba, mai mult, fereste-l de prea multi oaspeti, de pupaturi si imbratisari. Medicul te sfatuieste insa sa scoti copilul afara bine imbracat, indiferent de temperatura. Sa traiasca intr-un mediu normal, inca din prima luna de viata. Ocoleste plimbarea pe ploaie, vant puternic, cu praf si mizerie. Argumentul? Nu intamplator copiii din zona urbana, care fac repetate infectii ale cailor respiratorii, nu mai au nimic atunci cand sunt la munte.

Cauzele racelilor
In marea lor majoritate, acestea sunt de natura virala si mai putin microbiana. Apar, asa cum se stie, exact in perioadele de trecere de la cald la rece.
Si-atunci, pe langa lipsa de imunitate, se cumuleaza factori care pot sa dea raceli.

Greseli care se deconteaza in viitor
Raceala, bolile respiratorii ale sugarului, daca se mentin, pot sa duca la diferite afectiuni respiratorii, cu caracter cronic. Acestea, la randul lor, duc la o dezvoltare staturoponderala deficitara, inclusiv la o diminuare a dezvoltarii intelectuale. O respiratie dificila, o oxigenare insuficienta a intregului organism conduc la deficiente in toate organele mai mult despre[1]

Unelte personale