Antibioticele, un pericol? - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Antibioticele, un pericol?

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Antibioticele, un pericol?

Au existat atat de multe discutii aprinse in jurul antibioticelor, incat nici nu mai stii daca este bine sa urmezi un astfel de tratament.

Iti sarim in ajutor si iti oferim cele mai importante informatii legate de aceste medicamente.

Cea mai mare greseala pe care adultii o fac cand vine vorba despre antibiotice este sa creada ca acestea ar putea trata orice tip de infectie, de la o simpla raceala pana la cele mai grave forme de pneumonie.

Ceea ce nu se stie (sau, cel mai adesea, se ignora) este faptul ca antibioticele trateaza doar infectiile cauzate de bacterii, nu si pe cele produse de virusuri, paraziti sau ciuperci.

Astfel se explica de ce, in anumite cazuri, bolile se vindeca foarte usor cu antibiotice, in timp ce altele, dimpotriva, tind sa se agraveze imediat dupa inceperea tratamentului.

Nu putini sunt parintii care, din dorinta de a-si trata copilul bolnav cat mai repede, cumpara un antibiotic despre care au auzit ca „a facut minuni“ in cazul altor persoane, pentru ca apoi sa descopere ca, de fapt, organismul celui mic nu reactioneaza corespunzator la tratament.

Singurul in masura sa prescrie antibioticul potrivit este medicul pediatru.

Acesta va indica parintilor intervalul orar la care trebuie luate pastilele, precum si durata tratamentului.
Cu siguranta, ti s-a intamplat de multe ori sa uiti sa iei o pastila la momentul potrivit, insa cand vine vorba despre copii, atentia trebuie sa fie sporita. Efectele tratamentului sunt benefice doar atunci cand se respecta toate indicatiile date de medic.

Sunt numeroase exemple de copii care si-au revenit dupa doar o zi sau doua de tratament. Daca si copilului tau i se intampla asa, e bine sa stii ca toti medicii ii sfatuiesc pe parinti sa nu intrerupa tratamentul. Prin scur­tarea acestuia, misiunea antibioticului de a elimina toate bacteriile nu este indeplinita si apare riscul ca boala sa revina in scurt timp.mai mult[1]

Unelte personale