Anti-colici
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
|
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
5 trucuri anti-colici!
- Ca in fiecare seara, copilasul dumneavoastra plange cu disperare, se incordeaza ca un arc si se chirceste. Medicul v-a avertizat ca veti trece prin aceasta perioada, asa ca nu aveti de ce sa va ingrijorati. Nu este vorba despre o problema de sanatate, ci despre faimosii colici. Si totusi, copilasul sufera... La fel si nervii dumneavoastra! Iata cateva sfaturi de ajutor.
Optati pentru o pozitionare verticala
- Atunci cand va asezati odorul la san sau cand ii oferiti biberonul, instalati-l intr-o pozitie aproape verticala. Asezat orizontal, bebe risca sa inghita prea mult aer, astfel ca, pozitionat vertical, va suferi mai putin de pe urma gazelor. De asemenea, va inghiti mai putin aer daca ii dati lapticul intr-un biberon mai mic (90-125 ml) decat intr-unul mai inalt (240 ml).
Masati-i burtica
- Masajul corporal va linisti tensiunea resimtita in burtica si va calma supararea celui mic. Puneti-va pe palme cateva picaturi de ulei de masaj pentru bebei, incalziti putin lotiunea in maini, apoi incepeti masajul. Preferati miscarile circulare, incepand de la buric si mergand catre exterior, in sensul acelor de ceasornic. Masajul poate dura jumatate de ora sau o ora, in functie de nevoile copilasului. Evitati sa realizati acest masaj imediat dupa masa la san sau din biberon.
Evitati supraexcitarea bebelusului
Bebeii care sufera de colici sunt hipersensibili si reactioneaza la cea mai mica schimbare in mediul lor. Feriti-va copilul de zgomote, de stres si incercati sa-i oferiti cat mai mult calm si stabilitate. Nu dati televizorul tare, nu tipati in preajma lui, nu chemati multa lume in vizita, nu aprindeti brusc o lumina puternica, nu-l mutati des din spatiul sau (unde se simte in siguranta), nu-l bruscati la imbracare si schimbare etc.
Plante calmante
- Mamicile care alapteaza pot incerca sa bea ceaiuri calmante cu cateva ore inainte de momentul mesei. Acestea vor avea un efect relaxant nu numai asupra dumneavoastra, ci si asupra celui mic. Ceaiul de musetel, de anason si de chimen sunt cateva dintre acestea. Va puteti intreba medicul despre proprietatile curative ale altor plante sigure pentru alaptare.
O plimbare cu masina
Atunci cand plansetele devin insuportabile si bebe se chinuie foarte tare din pricina colicilor, urcati-va in masina si plimbati-va macar o jumatate de ora prin oras. Puneti copilasul in scaunul de masina pentru varsta sa, prindeti-i centura si porniti la drum. Zgomotul incet si constant si miscarea continua vor infrange colicii si veti avea surpriza sa constatati ca cel mic adoarme... ca un prunc.mai mult..mai mult despre[1]