Anorexia si bulimia pentru femeia gravida - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Anorexia si bulimia pentru femeia gravida

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [4 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Anorexia si bulimia pentru femeia gravida

Tulburarile alimentare devin mai vizibile si au efecte mai grave la femeile gravide. Expertii considera ca 1% dintre femeile insarcinate sufera intr-o anumita masura de perturbari ale regimului de hrana, cum sunt anorexia nervoasa si bulimia nervoasa.

Femeile care sufera de anorexie cantaresc de obicei mai putin de 85% din greutatea normala, raportata la varsta si la inaltimea lor. Acestea prezinta intotdeauna o teama extrema de a lua in greutate, au o imagine nerealista asupra propriului corp, folosesc laxative sau isi provoaca voma si au episoade in care mananca exagerat.

Bulimia este caracterizata de cicluri repetate de hranire exagerata si purgatie, cand persoana in cauza simte ca pierde controlul asupra situatiei. O femeie bulimica repeta episoadele consecutive de festin si purgatie de cel putin doua ori pe saptamana, timp de trei sau mai multe luni.

Pentru femei, este foarte dificil si frustrant sa observe cresterile in greutate, de altfel normale in timpul sarcinii. Cu atat mai greu de acceptat este pentru o femeie cu tulburari alimentare sa vada cum ia constant in greutate. Acceptarea acestor kilograme in plus poate necesita multa munca si efort, dar este esentiala pentru sanatatea ei si a copilului.

Daca considerati ca aveti probleme de acest fel, incercati sa le rezolvati inainte de a ramane insarcinata, pentru ca tulburarile alimentare afecteaza si mama, si copilul! Problemele asociate cu tulburarile alimentare in timpul sarcinii includ:mai mult[1]


Unelte personale