Alergiile alimentare la bebelusi - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Alergiile alimentare la bebelusi

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare



Alergiile alimentare la bebelusi

Organismul bebelusului este sensibil la diferiti factori, astfel alergiile sunt adesea intalnite. Printre cele mai raspandite sunt alergiile alimentare.
Alergiile alimentare apar in momentul in care sistemul nostru imunitar produce anticorpi ca reactie la o proteina din alimente care, in mod normal, este considerata a fi inofensiva.

Alergiile alimentare se manifesta, mai ales, la oamenii care provin din familii cu istoric de alergii, precum astmul, febra fanului sau eczema.

In cazul in care copilul tau are alergie la mancare, va avea, probabil, mancarimi sau secretii nazale, durere in gat, mancarimi oculare si lacrimari, eruptii cutanate (urticarii) si umflaturi, care apar, de obicei, destul de repede dupa consumarea alimentelor.

Care sunt simptomele?


Ar trebui sa fie usor pentru tine sa-ti dai seama daca copilul tau are o alergie. Simptomele includ:

• Urticarii (urzicare) in jurul gurii, nasului si ochilor copilului tau, care se pot extinde pe tot corpul.
• Umflarea usoara a buzelor, ochilor si a fetei.
• Secretii nazale sau nas infundat, stranut, lacrimarea ochilor.
• Mancarime la nivelul gurii si gat iritat.
• Greata, varsaturi si diaree.

Mai multe reactii severe precum gafaitul, dificultatile de respiratie sau scaderea tensiunii arteriale pot pune viata in pericol si sunt cunoscute sub denumirea de anafilaxie.

Din fericire, reactiile severe sunt rare la sugari si la copiii mici. Daca banuiesti ca un copil are o reactie alergica severa, cheama imediat ambulanta.

In momentul in care copilul tau reactioneaza repede la un alergen, se observa imediat. Cu toate acestea, reactiile alergice intarziate sunt tot mai frecvente.

Cum este diagnosticata o alergie la mancare?


Daca ai impresia ca copilul tau este alergic la un produs alimentar, consulta medicul de familie si cere un bilet de trimitere la o clinica de alergologie. Copilul tau poate fi consultat de catre un pediatru, un dermatolog sau un specialist in alergie la adulti, in schimb.

Copilului tau i se va face un test prin inteparea pielii, ca un prim pas, si acestea sunt foarte utile, chiar si pentru diagnosticarea alergiilor la bebelusi. Medicul tau ii va face, de asemenea, si analize de sange.

Cere intotdeauna sfatul unui medic daca esti ingrijorata. Nu fii tentata sa cumperi pachete de testare comerciale, care se vand online, se pot comanda prin mail sau dintr-un magazin cu mancare sanatoasa.

In cazul in care bebelusul tau are o reactie alergica intarziata la un produs alimentar, alergenul poate fi detectat printr-un proces de eliminare. Doctorul iti va recomanda un nutritionist, care iti va prescrie o dieta ce elimina diverse alimente din mesele copilului tau.

Nutritionistul va revizui simptomele copilului tau si va reintroduce treptat alergenul suspectat in dieta lui pentru a vedea daca simptomele reapar. Consulta-te mereu cu doctorul tau sau cu nutritionistul inainte de a elimina categorii de alimente din alimentatia sugarului tau.mai mult despre[1]


Unelte personale