Afla cum cureti corect biberonul! - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Afla cum cureti corect biberonul!

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Afla cum cureti corect biberonul!

Vechi si nou - variante de sterilizare

Orice metoda de sterilizare alegi, nu uita ca inainte sa te speli bine pe maini, cu apa si sapun, apoi sa le clatesti si stergi.

Poate ca nu dispui de resursele financiare pentru a achizitiona un astfel de recipient pentru sterilizare, sau pur si simplu esti adepta ideii ca, traditionalul este mult mai eficient decat modernul. Astfel, poti recurge la traditionala fierbere a biberoanelor intr-o oala cu apa, pe aragaz. Pentru ca totul sa fie eficient curatat, trebuie sa astepti maximum 15 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
O alta metoda intens folosita de zeci de ani este urmatoarea: folosesti un detergent de vase si o perie pentru sticle. Speli biberoanele, inelele gingivale si tetinele, apoi le freci cu peria inmuiata in detergentul de vase, insistand la baza biberonului si la imbinarea dintre biberon si tetina. Apoi, cu multa apa, le clatesti, dupa care le pui la uscat doar dupa ce esti sigura ca nu mai exista nicio urma de detergent.

Sterilizarea electrica sau electronica

Daca folosesti un recipient electric sau electronic pentru sterilizare, trebuie sa tii cont de urmatorii pasi: pune apa in recipient pana la limita marcata, apoi pune biberoanele cu gura in jos in cosul inferior. In cosul de deasupra, asezi tetinele, inelele gingivale si capacele. In doar maximum 20 de minute, totul este gata!

Dupa ce aparatul te anunta ca procesul de sterilizare a luat sfarsit, scoate biberoanele, inchide-le si pune-le pentru 24 de ore la frigider.

Sterilizarea cu aburi - cel mai eficienta

Cel mai eficient principiu de sterilizare a biberoanelor este sterilizarea cu aburi, mult mai sanatoasa pentru cel mic, deoarece previne tulburarile digestive si nu ataca stomacul, asa cum fac anumite substante chimice folosite in sterilizarea traditionala.

mai mult despre[1]

Unelte personale