5 urgente stomatologice ale copiilor - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

5 urgente stomatologice ale copiilor

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [3 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

5 urgente stomatologice ale copiilor

Copilul tau are o urgenta dentara? Nu te panica! Dupa cum stii deja, accidentele se pot intampla in orice moment. Din acest motiv, iata 5 sfaturi ce te vor invata cum sa actionezi in caz de urgenta:

1. Durere de dinti

Niciodata nu actiona prin analgezice, inclusiv aspirina, pentru ca afecteaza prin ardere tesuturile gingiei! Sfatuieste-ti copilul sa se clateasca incet cu apa calduta, dupa care foloseste cu grija ata dentara (floss) in jurul dintelui cu probleme si indeparteaza resturile de mancare prinse acolo!

Durerea dintilor poate fi cauzata de o multime de probleme. Pentru a evita astfel de situatii, este indicat ca cel mic sa fie consultat cel putin de doua ori pe an de un specialist in stomatologie pediatrica.

2. Fractura de dinte

In astfel de momente este foarte important sa nu cureti dintele si sa nu indepartezi tesutul atasat de acesta! Doar locul vatamat trebuie curatat bine dupa ce dintele este indepartat cu grija.

Aseaza dintele intr-un recipient special sau intr-un pahar cu lapte pentru a putea fi analizat si reatasat de catre medicul dentist.

3. Posibila fractura de maxilar

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa aplici o compresa rece pe zona respeciva pentru a evita umflarea si apoi consulta de urgenta medicul dentist!

4. Limba muscata sau buza muscata

Aseaza cu mare grija pe rana un prosop curat. Apoi aplica un pansament rece pentru a evita inflamarea zonei, iar in cazul in care sangerarea nu se opreste, apeleaza la camera de garda a celui mai apropiat spital.mai mult despre[1]Unelte personale