Medic pediatru
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
|
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Medicul pediatru
Cand sunam pediatrul?
Daca bebelusul dumneavoastra este bolnav si ezitati sa sunati medicul pediatru, nestiind daca problema este cu adevarat grava, este bine sa cunoasteti acele situatii in care apelarea doctorului nu este un moft, ci o urgenta. Iata cateva dintre problemele de sanatate a caror rezolvare nu sufera amanare:
Bebe are febra mare
Daca bebelusul are pana in 2 luni si face o temperatura de 38° C sau peste, copilasul ar putea fi mai bolnav decat pare (singura exceptie este reprezentata de cazul in care bebe tocmai a facut un vaccin, iar febra apare in urmatoarele 36 de ore de la vaccinare). De obicei, copiii foarte mici nu prezinta prea multe simptome, dar pot face infectii bacteriene foarte repede, din cauza sistemului lor imunitar, inca insuficient dezvoltat.
Tuse care nu mai trece
Daca bebelusul incepe sa tuseasca si nu se mai poate opri, este posibil sa aiba un atac astmatic. Astfel de simptome pot fi provocate si de o boala virala. Medicul trebuie contactat imediat daca cel mic da semne ca, in timp ce tuseste, respira cu greutate. Daca tuseste atat de tare incat incepe sa se invineteasca, trebuie sa mergeti de urgenta la spital.
Vomita des
Daca bebelusul dumneavoastra vomita des, chiar si dupa ce stomacul i s-a golit, discutam despre mai multe posibile cauze, de la intoxicatie alimentara pana la o conluzie intestinala. Sunati medicul pediatru imediat, daca bebelusul vomita sange sau daca pare dezorientat. De asemenea, daca vomita cu jeturi sau voma este de culoare galben-verzuie, medicul trebuie alertat imediat, intrucat acestea pot fi simptome de stenoza pilorica, o anomalie congenitala care necesita interventie chirurgicala.
Iritatii sub forma de puncte rosii, asociate cu febra
Daca bebelusului ii apare pe piele o iritatie cu aspect de puncte rosii si prezinta o temperatura corporala ridicata, ar putea avea o infectie bacteriala destul de grava, cum ar fi meningita. Aceste pete rosii isi pastreaza culoarea chiar daca apasati pe ele (alte iritatii isi schimba culoarea pentru cateva momente, daca se aplica presiune asupra lor, apoi culoarea revine). De asemenea, bebelusul poate avea acest simptom, dar fara febra, dupa ce tuseste foarte mult sau dupa ce vomita. In aceste cazuri, este posibil ca aspectul de iritatie sa fie provocat in urma spargerii capilarelor, dar medicul trebuie oricum sunat dimineata.mai mult[1]