Colici bebelusi
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
|
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Cuprins |
Definitie
- Colicile bebelusului sunt o problema cu care se confrunta unul din fiecare sapte bebelusi.
- Alte nume sub care sunt cunoscute sunt: colicile de trei luni, colicile infantile, colicile sugarilor si colici.
- Acestea se refera la episoade recurente de plans necontrolat si iritabilitate a sugarilor de la nastere pana la varsta de patru luni.
- Pentru ca un copil sa fie considerat afectat de colici, episoadele de plans ar trebui sa dureze cel putin trei ore in fiecare zi, si sa apara in cel putin trei zile pe saptamana pentru un minim de trei saptamani.
- Sa recunosti unele simptome poate fi o provocare, deoarece copiii nu pot comunica ceea ce simt. Este in general acceptat faptul ca o cauza majora a colicilor copilului sunt gazele blocate, care produc dureri abdominale copiilor.
Semne
- Semnele care indica probabilitatea ca un copil sa aiba colici includ insomnia, iritabilitatea, pumnii inclestati, spatele arcuit, genunchii trasi la piept si miscarile bratelor. *Cercetarile recente au aratat ca cincizeci la suta dintre copiii suferinzi de colici au un usor reflux acid, probabil din cauza intolerantei la lactoza.
Cauze
- Cauzele colicilor pot fi numeroase, dar expertii in sanatate cred ca niciuna dintre acestea nu actioneaza singura si ca o combinatie de cauze conduce la colicile bebelusului>
- medicamentele luate de mama
- sanatatea emotionala a parintilor si a copilului
- fumatul mamei
- Studiile au aratat ca cele care fumeaza cinci sau mai multe tigari pe zi, au un risc cu 14% mai mare de a avea un copil cu colici decat mamele nefumatoare.
- Bebelusii sunt in perioada de dezvoltare a sistemelor nervoase, care sunt sensibile si pot deveni supraincarcate din cauza prea multei agitatii din timpul zilei, crescand sansele de a avea seara simptome de colici.
- S-a descoperit ca alergiile alimentare cresc riscul de colici.
- Aceasta problema este mai frecventa la bebelusii hraniti cu lapte praf, decat la bebelusii hraniti la san, dar oricare metoda de hranire poate da colici, daca dieta mamei este bogata in alimente care produc colici.
- Eliminarea cofeinei si a alimentelor producatoare de gaze, cum ar fi fasolea, ceapa si varza, poate ajuta la eliminarea simptomelor de colici.
- La bebelusii care au fost hraniti prin alaptare sau direct cu mancare, evitandu-se alimentele alergene comune (oua, grau, lapte pasteurizat si nuci) au scazut simptomele colicilor cu treizeci si noua la suta in mai putin de opt zile.
- Cercetarea mai arata ca evitarea laptelui de vaca sau a celui de soia timp de o saptamana a dus la reducerea simptomelor.
- Proteina din laptele de vaca este extrem de dificil de digerat de catre sugari, care au intestinele in curs de dezvoltare si aceasta le provoaca gaze dureroase, reflux acid si nevoia de a scuipa. Nou-nascutii nu au inca formati muschii necesari pentru a sprijini o buna digestie, si nici nu au cultivate cantitati adecvate de flora intestinala necesara pentru o digestie mai complexa.
- Acestea ofera dovezi convingatoare pentru cauzele care fac ca majoritatea copiilor sa depaseasca colicile dupa primele sase luni.
Remedii naturale
- Remediile homeopate eficiente includ carbo vegetabilis (carbune vegetal/de lemn), care ajuta la reducerea gazelor din intestin si usureaza arsura din stomac.
- Colocynthis (castravecior amar) calmeaza nervii de la nivelul abdomenului inferior si ajuta in durerile ascutite.
- Cuprum metallicum (cupru) ajuta la reducerea spasmelor.
- Aceste remedii ar trebui date bebelusului la debutul unui episod de colici. Sugarii raspund, de obicei, in termen de cincisprezece minute, dar daca asta nu se intampla, este sigur sa se readministreze remediul a doua sau a treia oara, la intervale de cincisprezece minute, daca este necesar. Aceste remedii sunt sigure si nu au risc de supradozaj sau de toxicitate.
- Adaugarea unui probiotic, cum ar fi lactobacillus reuteri, s-a descoperit ca ajuta eficient in intoleranta la lactoza, gaze in exces si la imbunatatirea generala a sanatatii copilului.
- Probioticele apar in mod natural in laptele matern, ceea ce poate explica de ce bebelusii hraniti la san au o rata mai mica de colici decat bebelusii hraniti cu inlocuitori.
- Alte remedii populare includ belladonna, ceaiul de musetel, si lycopodium. Consulta intotdeauna medicul pediatru inainte de a administra bebelusului orice remediu sau medicament.citeste mai mult[1]
o terapie posturală
- A doua etapă a tratamentului - o terapie posturală.
- După hrănire, copilul ar trebui să aibă loc o poziţie înclinată (la un unghi de 45 °, cu burta în jos), pentru 10-15 minute, pentru o descărcare de aer in timpul hranirii.
- Recomandat contact tactil dintre zona abdominală a copilului cu zona mamei abdomen. Efectul pozitiv unei astfel de "proceduri" se datorează atât efectelor termice cat şi componentei psiho-emoţională. mai multe detalii[2]
Aromaterapie
Se adaugă câteva picături de lavandă la o baie caldă şi urmaţi cu touch liniştitor de masaj. masaj Focus pe zona de burtica de a scuti de gazele dureroase . Puteţi de cercetare tehnici de masaj pentru copii pe web sau ridica o carte pe această temă mai multe detalii[3]